La Diputació convida la gent gran a compartir la seua visió personal sobre la pandèmia amb microrelats

199

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’àrea de Patricia Puerta pretén amb aquest nou concurs literari impulsar la participació i el paper actiu de les persones majors en la societat

La Diputació de Castelló ha llançat aquesta tardor un nou concurs de microrelats dirigit a la gent gran de la província perquè puguen expressar, de forma breu i presonal, com la pandèmia ha canviat les seues vides.

Amb aquesta primera edició del certamen, ideat pel departament de Benestar Social, la vicepresidenta i diputada de l’àrea, Patricia Puerta, busca impulsar la participació i el paper actiu de les persones majors en la nostra societat, fomentant l’hàbit de l’escriptura i l’ús de la imaginació. Per a això s’ha convidat a totes les persones majors de 60 anys de la província de Castell a que compartisques les seues experiències amb tota la societat “i que queden registrats per a sempre en els nostres arxius”.

Atenent a les bases, que poden consultar-se al web de la Diputació, els textos hauran d’estar redactats en valencià o en castellà, al desig de l’autor, i no hauran d’excedir les 100 paraules. En el cas del títol, no podrà sobre passar les deu. Així mateix, els microrelats hauran de ser originals i inèdits, descartant-se la participació de qualsevol relat que haja estat premiat o presentat en un altre concurs de característiques similars.

Les obres es podran presentar per tres vies diferents. S’admetran, doncs, aquells que siguen enviats a través de correu electrònic, fent un enviament a bienestarsocial@dipcas.es, per enviament postal a l’àrea de Benestar Social, o per entrada de registre.

La vicepresidenta ha recordat que el termini de presentació és manté obert fins al divendres 22 de gener de 2021. L’elecció del jurat tindrà lloc el 5 de febrer, mentre que l’entrega dels guardons es farà en un acte presencial el divendres 12 de febrer al Palau Provincial. Els premis consistiran en l’entrega d’un llibre electrònic i de material bibliogràfic.