La Diputació contribueix amb la celebració de ‘La Conquesta’ de Culla com a esdeveniment del turisme cultural i històric del Maestrat

304
La Conquesta de Culla
La Conquesta de Culla
La Conquesta de Culla

-Nota de premsa-

La comitiva presidida pel noble aragonès Balasc d’Alagó recorrerà, dissabte, els carrers del municipi medieval de Culla. La seva desfilada serà el punt àlgid de la representació teatral que es realitza per segon any consecutiu, La Conquesta de Culla, una emblemàtica història plena de bogeries per amor, pactes i enfrontaments entre cultures. El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha assenyalat “el valor que tenen iniciatives com aquesta per millorar el posicionament de les nostres destinacions d’interior sabent posar en valor els seus atractius turístics. El casc antic de Culla és un tresor cultural i històric de la nostra província i amb aquest esdeveniment els veïns aconsegueixen posicionar, donar-lo a conèixer i convertir aquest recurs en un atractiu reclam turístic perquè centenars de visitants el coneguin “.

Conquesta de Culla
Conquesta de Culla

El casc històric, declarat Bé d’Interès Cultural el 2004, es convertirà en un escenari únic; un dels seus principals atractius de l’obra. Concretament, se situarà a l’entrada del calvari, al costat de la mítica ‘porta nova’, un dels accessos més ben conservats del conjunt emmurallat. José Francisco Bellés, alcalde de Culla, ha destacat la importància que té per als propis cullanos la preparació d’aquest esdeveniment històric i cultural. Així mateix, reconeix l’esforç que han posat les diferents associacions organitzadores perquè l’acte torni a ser un èxit i per aportar novetats en aquesta edició.

-Activitats Medievals

Com a complement a la representació teatral, s’han programat diverses activitats per a tot el cap de setmana.  Aquelles persones que acudeixin a l’exposició de la ‘Llum de les Imatges’ durant els dies 26 i 27 de juliol, podran gaudir de visites tematitzades per a l’ocasió. A més, en la tarda de dissabte, els més petits tindran la possibilitat de participar en els jocs tradicionals organitzats pel ‘Centre Cultural El Castell’; així com al taller de cuir realitzat per Art i Maña ‘i patrocinat pel’ Programa d’Extensió Universitària de l’UJI “i l’Ajuntament.
D’altra banda, alguns dels restaurants de la població han volgut sumar-se a aquestes jornades, per això, han preparat menús basats en productes i receptes de l’època.

-Reserva d’invitacions gratuïtes

L’obra es realitzarà en exterior utilitzant l’escenari natural que ofereix el nucli antic de la població. L’aforament és limitat i s’ha decidit fer una doble representació a les 21:00 h i les 23:30 h. Per aquest motiu, cal recollir amb antelació les invitacions gratuïtes que ja estan disponibles a l’ajuntament. També pot reservar al telèfon 964 44 63 25 o mitjançant el correu electrònic ajuntamentdeculla@gmail.com.