La Diputació commemora el Dia de la Dona promovent la igualtat d’oportunitats entre les emprenedores de la província

686
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial implementa un programa específic per a fomentar l’ocupació femenina, especialment en les zones rurals

La Diputació de Castelló commemorarà el Dia Internacional de la Dona promovent la igualtat d’oportunitats entre les emprenedores de la província, ajudant-los a superar les seves dificultats perquè l’emprenedoria es consolidi com una de les principals vies de creació d’ocupació femenina, sobretot en l’àmbit rural castellonenc. Així, la institució provincial implementa aquesta setmana dos tallers pràctics i formatius com a part del programa específic ‘Emprendre i Dirigir en Femení’ que s’imparteix en els centres Cedes de Lucena i Albocàsser. Al marge d’aquests tallers centrats en les Xarxes de Suport a l’Emprenedoria, la Diputació oferirà durant els propers mesos cursos formatius específicament dirigits a fomentar l’ocupabilitat de les dones castellonenques, fent especial èmfasi en les zones de l’interior.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “aquestes actuacions responen a les peticions que tant els propis ajuntaments com les associacions de dones empresàries i emprenedores ens fan en el contacte diari a través del servei de Promoció Econòmica de la Diputació. Sengles tallers posen el focus en presentar els avantatges i oportunitats d’emprendre comptant amb una xarxa de suport, evitant l’aïllament que pot arribar a sentir alguna vegada qui està desenvolupant la seva idea de negoci, mitjançant la utilització de xarxes off-line i online “.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa, hi ha el de donar suport l’emprenedoria com a font de creació d’ocupació entre les dones de Castelló, reduir a la mínima expressió les incerteses i dificultats que es puguin trobar davant la creació de la seva empresa i reivindicar el fonamental paper de la dona emprenedora i empresària en la millora de la realitat social i econòmica de la província de Castelló.

Cal tenir en compte que, a través d’aquest programa, ‘Emprendre i Dirigir en Femení’, la Diputació va ajudar el 2015 a 250 dones de la província a trobar un lloc de treball o arribar a materialitzar en empresa la seua idea de negoci, xifres que preveu superar aquest 2016.

Apropar els recursos a l’interior per crear ocupació femenina

Els Centres Cedes de Diputació de Castelló també oferiran durant els propers mesos altres opcions específiques per a la població femenina que podran ser sol·licitades pels ajuntaments adherits a l’Estratègia provincial 2016 per apropar eines útils per a la recerca de feina a les dones dels municipis que així ho requereixin, que podran d’aquesta manera conèixer tant conceptes com habilitats pràctiques per aplicar al seu itinerari personal.

Per millorar la recerca de feina s’ha dissenyat el programa ‘Iniciativa foment de l’ocupabilitat per a dones’. A més, es presenten diferents accions formatives per a dones en situació d’atur, com són una jornada-taller ‘Dones: reforç per al desenvolupament personal i la recerca de feina’, de cinc hores de durada, el principal objectiu és l’orientació per a l’autodiagnòstic del perfil professional i la dinamització del projecte laboral. Una altra actuació formativa és l’oferta a municipis dels tallers de 12 hores de durada, repartits en tres sessions, ‘dones i ocupació: reptes i respostes’.

Per conèixer el calendari i les diferents opcions, qualsevol interessada pot dirigir-se al seu ajuntament o contactar amb centres Cedes Tel. 964-256681 Ext.2 cedesigop@dipcas.es, en www.centroscedes.es i en www.castellonemprende.es.