La Diputació col·laborarà amb Tírig per a celebrar la III Mostra Prehistòrica

417
Tírig torna al passat amb la Mostra Prehistòrica
Tírig torna al passat amb la Mostra Prehistòrica
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló permetrà que Tírig tire la vista arrere i convertisca el seu llegat en un recurs turístic i cultural de primer nivell. A través de la III Mostra Prehistòrica impulsada pel Govern Provincial, la localitat de l’Alt Maestrat acollirà des d’aquest divendres i fins al diumenge mig centenar d’activitats culturals, lúdiques i esportives per a traslladar als seus visitants fins als seus orígens.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor la transcendència d’una iniciativa que “farà que Tírig i els seus visitants retrocedisquen en el temps convertint el llegat i patrimoni prehistòric en una immillorable font d’oportunitats turístiques i econòmiques per al municipi”.

Amb aquest objectiu, la III Mostra Prehistòrica promoguda pel Govern Provincial i l’Ajuntament obrirà les seues portes aquest divendres, a partir de les 18.00 hores, amb la inauguració del poblat prehistòric, “punt de partida d’un cap de setmana replet de propostes culturals i activitats lúdiques que aprofitaran el potencial turístic de l’art rupestre de la Valltorta, Patrimoni Mundial de la humanitat per la UNESCO.

Entre les activitats programades per a tots els públics, no faltaran les visites al Museu de la Valltorta, escenificacions dels primers pobladors, tallers culturals així com proposades per als més xicotets com a excavacions arqueològiques o tir amb arc.

Cal ressaltar, a més, que el diumenge, a partir de les 08.30 hores, tindrà lloc la IV edició de la Valltorta Trail Tírig. Dues proves esportives, una d’elles de 12 quilòmetres i la més exigent, de 22 quilòmetres, que serviran “per a completar un ambiciós programa que té per objecte enaltir el nostre llegat i fer d’ell un recurs de present i futur”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA