La Diputació col·labora amb l’Associació Azahar aportant 6.300 euros per a la prevenció del tabaquisme i la visibilització de les seues malalties

641
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló col·labora amb l’Associació Azahar, aportant un total de 6.300 euros, per a previndre el tabaquisme i visibilitzar les malalties que causa. La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha mantingut una reunió amb el president de l’Associació Azahar, el doctor Khalaf, per a conèixer les activitats i programes plantejats per l’associació en el projecte ‘Déjalo ya’.

Puerta ha destacat la importància que té l’Associació Azahar en la societat castellonenca, que actua ‘’com a alarma social de l’amenaça que comporta consumir tabac’’. Sobre aquest tema, ha afirmat que l’associació ‘’no sols aborda l’impacte sanitari del tabac, també posa l’accent a conèixer, previndre i combatre les seues arrels, permetent millorar la qualitat de vida de les famílies castellonenques’’.

El doctor Khalaf ha agraït el suport mostrat per la Diputació i ha explicat que el tabac ‘’és un producte conflictiu i violent generador de moltes malalties i deterioració de la qualitat de vida de la gent, motius suficients perquè l’Associació Azahar pare atenció tant cap a aquestes malalties com cap als malalts afectats’’.

La iniciativa ‘Déjalo ya’ està dissenyada per a advertir a la població del major risc que tenen els fumadors de contraure Covid-19; descoratjar l’ús dels nous dispositius electrònics de nicotina i pipes d’aigua; emfatitzar la importància d’ambients lliures de fum i ressaltar la importància de deixar de fumar mitjançant nous mètodes com les apps, tele consultes i vídeo consultes.