Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’associació organitza diversos esdeveniments amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Donació d’Organs

La Diputació de Castelló col·labora amb l’Associació per a la lluita de malalties renals Alcer-Castalia en l’edició d’una guia amb consells nutricionals dirigida a millorar la qualitat de vida de les persones amb afeccions renals. Així ho ha explicat la diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, que ha participat al costat del president de la Diputació, Javier Moliner, en la campanya que aquest col·lectiu està duent a terme al centre de Castelló amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la Donació d’Òrgans.

La diputada ha explicat que “aquesta línia de treball es correspon amb el que realitzem en col·laboració amb prop d’un centenar d’entitats prestadores de serveis socials de la província perquè som sensibles amb totes aquestes persones que treballen per ajudar els castellonencs que més ho necessiten , com és en aquest cas Alcer en el tema de les malalties renals “.

Tant és així que, tal com ha indicat Vicente-Ruiz, “des del començament del seu camí, la Diputació ha estat cofinançant a més el Pla d’atenció integral a la malaltia renal i la implantació i manteniment des de 2010 del servei d’atenció psico-soci -nutricional prestat a tots els centres d’hemodiàlisi habilitats a la província “.

Cal recordar que l’objecte d’aquest servei al qual s’ha referit la diputada consisteix a complementar el tractament mèdic-sanitari de la diàlisi amb un tractament psicosocial i nutricional que cobreix els diferents aspectes que influeixen en l’estat de salut i benestar del pacient d’hemodiàlisi . Concretament, es dirigeix a prevenir i tractar els trastorns psicològics dels malalts renals en hemodiàlisi; donar resposta a les mancances socials que presenten els malalts renals en hemodiàlisi, i disminuir els problemes ocasionats per una incorrecta alimentació durant l’hemodiàlisi.