La Diputació cedeix el Palau dels Sant Joans a l’Ajuntament de Cinctorres

117
1-Cinctorres

– El Govern Provincial dinamitza turísticament Cinctorres amb la creació de productes turístics que posen en valor els seus recursos

La Diputació de Castelló ha donat avui un pas decisiu en la seua aposta per dinamitzar turísticament i promocionar el patrimoni de Cinctorres amb l’anunci per part del president provincial, Javier Moliner, de la renovació de la cessió d’ús del Palau dels Sant Joans, propietat de la Diputació, a l’Ajuntament del municipi i la contínua col·laboració amb el mateix per a possibilitar que es puga accedir a ajudes i subvencions de terceres administracions.

Després de la reunió mantinguda amb l’alcalde de Cinctorres, Antonio Ripollés, el president Moliner ha constatat que “aquesta col·laboració tan propera entre el Govern Provincial i l’Ajuntament va a fer possible que el poble traga el màxim benefici d’aquesta infraestructura clau per al seu turisme. Anem a seguir col·laborant en les tasques de manteniment del Palau, continuarem adequant l’edifici als usos culturals i turístics que determine l’ajuntament, i procurarem les dues administracions juntes anar de la mà per a accedir a altres ajudes per a seguir invertint i que avancen en el camí de la promoció cultural i turística d’un enclavament que ens diu molt dels nostres orígens i que volem que seguisca dient molt per al nostre futur”.

Amb la cessió d’ús d’aquest històric edifici ja rehabilitat per la Diputació, el Govern Provincial el posa a la disposició de l’Ajuntament per a potenciar la seua dinamització amb multitud d’activitats que continuen en la senda de l’objectiu de valorizar turísticament el ric patrimoni de Cinctorres.

Suport lleial i continu a la dinamització de Cinctorres

Cal recordar que el suport de la Diputació a la dinamització turística de Cinctorres i la posada en valor del seu patrimoni és continu.

Després de la rehabilitació d’aquest emblemàtic edifici per al gaudi del municipi i de tota la comarca, el Govern Provincial ha invertit 30.000 euros en la dinamització cultural del palau amb la incorporació per a la seua exposició de peces del jaciment Ana, descobert fa 20 anys i que compta amb més de 500 fòssils de gran interès.

Crear un producte turístic rendible per al territori

La rehabilitació i dinamització del Palau dels Sant Joans per part de la Diputació en col·laboració amb l’Ajuntament s’emmarca en el treball estratègic marcat pel president Moliner d’ajudar als pobles a crear productes turístics que repercutisquen en riquesa per al seu territori.

“Amb aquest treball hem fet possible que centenars de persones es desplacen a Cinctorres a conèixer els recursos paleontològics de la zona a través de l’experiència de gaudir d’aquestes exposicions i activitats que alberga un edifici tan emblemàtic com el Palau. Amb això, i amb altres iniciatives turístiques que també beneficien al poble, estem aportant moviment de gent durant bona part de l’any que dinamitza l’activitat del nostre interior”, ha conclòs el president.