La Diputació avançarà liquiditat a 126 municipis de la província en 2017

378

Altura ha estat l’última localitat a sol·licitar al Govern Provincial que l’ajude a gestionar els impostos i les taxes municipals

La capacitat de gestió econòmica que ve demostrant la Diputació de Castelló des que Javier Moliner va assumir la presidència va a permetre que el proper exercici ja siguin 126 els municipis de la província que podran disposar a principis de l’any 2017 de més liquiditat econòmica per garantir els serveis i una major atenció a les necessitats dels seus veïns.

El diputat d’Hisenda, Salvador Aguilella, ha explicat que aquest servei, al qual s’ha sol·licitat sumar-se ara l’Ajuntament d’Altura, permetrà als municipis sol·licitar una bestreta de tresoreria corresponent fins al 75% de la bestreta de la recaptació d’impostos com l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), que els ajuda a gestionar la Diputació.

“Es tracta de facilitar la gestió municipal avançant als ajuntaments una important quantitat econòmica perquè puguen prestar serveis i fer front a pagaments a proveïdors sense la necessitat d’haver ingressat per endavant els impostos municipals”, ha detallat Aguilella, que ha argumentat que aquest servei és possible gràcies a “l’estat sanejat dels comptes provincials”. Cal tenir en compte que és el mateix Govern Provincial el que els ingressa dels seus propis comptes la major part de la bestreta econòmic que sol·liciten els ajuntaments per poder garantir els serveis als seus veïns el primer semestre de l’any.

En aquest sentit, el diputat d’Hisenda ha destacat com “aquesta alenada d’aire fresc que suposa l’avançament de tresoreria per a les arques dels ajuntaments, fa que els recursos de tresoreria d’aquesta casa, fruit de la seua excel·lent gestió, vagin a parar directament als comptes corrents dels nostres pobles i, per tant, als serveis que aquests ofereixen directament als castellonencs”.

Més de 35 milions només aquest any

Aguilella ha posat en valor la utilitat d’un servei que aquest curs ha liquidat un total de 35.212.890 euros a 53 municipis de la província, dels quals 27.418.360,30 euros han sorgit de fons propis de la institució provincial. Per al muntant restant, menys de huit milions d’euros, els ajuntaments adherits al programa han pogut obtenir un crèdit amb un interès minso, al 0,09%.

“Aquest servei ha permès que l’excel·lent gestió econòmica de la Diputació, acompanyada per la feina encomiable dels seus treballadors, repercuteixa directament en els pobles de la província sense importar la seua mida”, ha significat.

Referent a això, Aguilella ha reiterat el compromís de la institució provincial “amb tots i cadascun dels municipis de la província”, com prova el fet que dels 35 milions avançats, el 38%, 13,4 milions d’euros, han estat transferits a localitats que superen la barrera dels 20.000 habitants.