La Diputació avançarà al gener més de 37,5 milions d’euros a 48 municipis perquè presten millors serveis als seus veïns

173
– El Govern Provincial garantirà a partir del 15 de gener la liquiditat econòmica dels ajuntaments que ho han sol·licitat

La Diputació de Castelló avançarà 37.520.794 euros de liquiditat als 48 ajuntaments que així ho han sol·licitat perquè puguen prestar més i millors serveis en 2017. L’excel·lent salut financera que presenten els comptes provincials permetrà que el Govern Provincial puga escometre a partir del pròxim 15 de gener un important avançament econòmic als consistoris per a assegurar que aquests atenguen amb garanties les necessitats dels seus veïns durant el primer semestre de l’any i el ràpid pagament als proveïdors.

Un 41% a municipis de més de 20.000 habitants

Dels més de 37,5 milions d’euros que es van a transferir a ajuntaments, el 41%, més de 15,5 milions s’avançaran a les tres localitats de més de 20.000 habitants que ho han sol·licitat: Benicarló, Onda i Vinaròs.

Cal recordar que el Govern Provincial ha permès als municipis sol·licitar una bestreta de tresoreria corresponent fins al 75% de l’avançament de la recaptació d’impostos com l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost sobre Béns Immobles (IBI).

Cal tenir en compte que la Diputació de Castelló tramita gran part de la gestió d’aquestes taxes i impostos a petició expressa de quasi tots els ajuntaments de la província. En l’últim ple es van incorporar noves sol·licituds de diversos municipis que ja s’han aprovat.