La Diputació avança pagaments als ajuntaments

541
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial abonarà més de 2,6 milions d’euros per finançar despesa corrent de 110 municipis i 7 mancomunitats
Pauner: “Es tracta de fer d’aquest històric esforç inversor una oportunitat per millorar la qualitat de vida dels castellonencs”

La Diputació de Castelló ha accelerat els tràmits perquè el Pla Castelló arribe com més aviat a les arques municipals i avançar d’aquesta manera als ajuntaments que així ho han sol·licitat el pagament del 50% del finançament provincial corresponent a despesa corrent “per millorar el benestar dels castellonencs “.

El diputat responsable de l’Oficina Tècnica, Iban Pauner, ha recordat que fins a 110 ajuntaments i un total de set mancomunitats “van decidir aprofitar el major esforç inversor realitzat en clau municipalista en la història de la Diputació a oferir més i millors serveis als seus veïns” . Un total de 2,6 milions d’euros que el Govern Provincial començarà a abonar en les pròximes setmanes després de permetre que aquells ajuntaments que ho sol·licitin expressament puguin rebre per avançat el 50% de l’import final o, si no, rebre la subvenció al mateix ritme que es justifica la despesa.

Tot perquè “els ajuntaments puguen aprofitar com més prompte millor la subvenció que els brinda aquest Govern Provincial per implementar nous serveis en el seu municipi o millorar els ja existents. D’aquesta manera, a més d’oferir un baló d’oxigen a l’economia dels consistoris de la província, vam obrir una nova via d’oportunitats que de ben segur millorarà la qualitat de vida dels seus veïns “.

Cal destacar que de les 117 administracions que han decidit aprofitar el Pla Castelló 135 per fer front a la despesa corrent, l’ajuntament de Castelló farà servir els 300.000 euros cedits per la Diputació a el pagament de serveis mentre que una altra localitat amb més recursos per la seua dimensió com la Vall d’Uixó, emplearà fins a 150.000 euros. Per la seua banda, la resta d’ajuntaments percebran entre 3.000 i 30.000 euros per a finançar serveis per als seus veïns.

Prop de 10 milions per finançar 268 obres

Cal recordar que a més dels 2,6 milions destinats a finançar serveis, el Pla Castelló 135 portarà a la Diputació a invertir prop de 10 milions d’euros per fer realitat un total de 268 obres en 133 municipis que “permetran dinamitzar els municipis i generar riquesa i ocupació multiplicant les oportunitats per al teixit empresarial local “.

En aquest cas, el 75% de la quantia total s’avançarà en el moment en què s’adjudiquin les actuacions mentre que el 25% restant es pagarà quan justifiquen l’obra acabada i lliurada a l’Ajuntament.