La Diputació augmenta a 557.000 euros la inversió en les unitats de conciliació familiar per a per a fixar a la població en els municipis de l’interior

484
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha concretat les bases de la xarxa educativa d’unitats de conciliació familiar, on l’entitat provincial ha invertit un total de 557.000 euros, incrementant en un 20% la partida pressupostària de l’exercici anterior. El muntant, de gran pes en el pressupost #MésImpulsBenestar, garantirà que les famílies amb xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys de municipis amb una població inferior a 1500 habitants puguen dur a terme el seu projecte de vida a nivell personal i professional en el seu lloc de residència. Mitjançant aquesta inversió, més d’una vintena de centres en municipis situats per tota la província, especialment a l’interior, es beneficiaran d’aquesta ajuda que busca frenar la despoblació.

El president de la Diputació, José Martí, ha assegurat que l’augment pressupostari ‘’mostra el compromís de l’actual equip de govern amb les famílies dels municipis més xicotets de la nostra província, que mereixen uns serveis sòlids i dignes que els donen motius suficients per a mantindre la seua vivència en la seua localitat’’. Sobre aquest tema, Martí ha recordat que aquesta xarxa educativa està ‘’coordinada amb els ajuntaments dels municipis, per la qual cosa es podran diversificar i ampliar els serveis per a totes les persones amb fills i filles menors de 3 anys’’.

En similars termes s’ha referit la titular de Benestar Social i vicepresidenta, Patricia Puerta, qui ha definit aquestes ajudes com ‘’una solució totalment gratuïta i de qualitat a la problemàtica familiar i laboral en la qual moltes famílies es veuen embolicades’’.

Gràcies a aquesta inversió de la corporació provincial, els ajuntaments titulars d’unitats de conciliació familiar podran rebre fins a 21.000 euros per a la contractació de personal. Per part seua, aquells ajuntaments que habilitaran noves unitats de conciliació familiar es distribuiran la subvenció atorgada entre la contractació del personal, les despeses corrents i despeses d’inversió.