La Diputació aprovarà una declaració institucional perquè el Govern agilite les ajudes als municipis perjudicats per ‘Glòria’

601
Llevaneu bombers (21-01-20)
Llevaneu bombers (21-01-20)
PUBLICITAT
  • Amb aquest, que reclama solucions urgents per al litoral castellonenc, ja són 13 els documents pactats per PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos des que José Martí és president

Dimarts que ve dia 18 de febrer s’aprovarà en el ple de la Diputació una declaració institucional que comptarà amb el vot afirmatiu de Partit Socialista, Partit Popular, Compromís i Ciudadanos, en la qual se sol·licitarà al Govern d’Espanya que declare als municipis de la província perjudicats pels efectes del temporal Glòria com a zona greument afectada per una emergència de protecció civil. En el text també es reclama l’adopció de mesures, amb la major celeritat possible, que permeten donar una solució definitiva a la regressió que es pateix en diversos municipis. Serà la declaració institucional número 13 des que José Martí és president de la Diputació, un període de 7 mesos en què, malgrat la lògica confrontació d’idees entre partits, s’estan aconseguint uns elevats índexs de consens.

El document pactat pels quatre grups amb representació en la institució provincial exhorta al govern central a la tramitació d’ajudes per a pal·liar els efectes negatius ocasionats per la borrasca i a l’activació d’un fons de solidaritat de la Unió Europea que ha de servir per a atendre futures situacions originades per catàstrofes naturals greus.

Un dels punts de l’acord fa referència a la necessitat que el Ministeri de Transició Ecològica duga a terme una actuació integral en el litoral de Castelló per a fer front als danys causats pel temporal Glòria i donar una solució definitiva als problemes de la franja litoral.

Una altra de les peticions per al Ministeri de Transició Ecològica és que es procedisca amb la major celeritat possible a la redacció, aprovació i publicació del Pla Integral de Protecció de la Costa a la província de Castelló. També se sol·licita que compte amb una dotació econòmica suficient que ha de ser inclosa en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat.

La declaració institucional pactada per PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos insta a l’equip de govern de la pròpia Diputació a habilitar ajudes per a sufragar les despeses ocasionades pel temporal en els municipis de la província.

Finalment, en el text consensuat s’agraeix la diligència amb la qual van actuar tots i cadascun dels col·lectius que van intervindre en els treballs de restauració, neteja i de seguretat en vies, passejos i altres espais que van requerir una actuació urgent després de la irrupció del temporal.