La Diputació aprovarà la setmana vinent l’aportació de 11,2 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal

600
PUBLICITAT

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló aprovarà el dimarts 20 d’abril l’aportació de 11,2 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. Una vegada superat aquest tràmit administratiu, la institució provincial estarà en condicions de realitzar de manera immediata la transferències que corresponents a cadascun dels 135 municipis de la província. Així ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha manifestat que “estem davant una notícia de gran importància que permetrà que per aquesta via els ajuntaments de la província es repartisquen la quantitat de 16,8 milions d’euros, que són el resultat de sumar els 5,6 milions que aporta la Generalitat Valenciana i els 11,2 que abona la Diputació de Castelló, que en un moment excepcional i històric opta per activar un pressupost excepcional i històric”.

El president ha recordat que “la Diputació del canvi va decidir adherir-se per primera vegada en 2020 al Fons de Cooperació Municipal, aportant la mateixa quantitat que la Generalitat Valenciana, i que en 2021 ha anat un pas més enllà per a aportar just el doble, donada l’excepcionalitat del moment: 11,2 milions d’euros”.

Una mesura sense precedents que es produeix després que en el ple extraordinari celebrat el passat 11 de març s’incorporaren al pressupost #ReactivemCastelló de 2021 romanents per valor de 15,7 milions d’euros, elevant els comptes de la institució dels 168,3 milions d’euros inicials a 184 milions d’euros.