La Diputació aprova un pressupost de 177,8 milions d’euros per a 2022

397
Ple de la Diputació de Castelló.
PUBLICITAT
  • Els comptes públics de #MésImpulsCastelló representen un increment de 9,5 milions d’euros i el 5,66% respecte a 2021, i de 34,6 milions i el 24% respecte a 2019
  • El diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, destaca el nou pla #CastellóAvança, un pla d’inversions de 30 milions de € que permetrà que els ajuntaments programen les seues inversions a dos anys vista

El ple de la Diputació ha aprovat hui amb els vots a favor de l’equip de govern de PSPV-PSOE i Compromís, i sense cap vot en contra, els pressupostos de #MésImpulsCastelló per a 2022, que ascendeixen a 177.876.325,36 milions d’euros. Són 9,5 milions d’euros més que en 2021, xifra que percentualment representa un increment del 5,66%. En comparació amb els comptes públics de 2019, les últimes elaborades per l’anterior equip de govern, l’augment és de 34,6 milions d’euros i del 24%. Són xifres molt elevades, encara que no definitives, ja que es veuran incrementades amb la incorporació de romanents.

Es tracta d’uns pressupostos que en paraules del president Martí són «expansius i històrics, continuen apostant per la majoria d’edat i l’autonomia municipal, i dissenyats per a continuar avançant per la senda de la recuperació econòmica i social de la província ja iniciada en 2021, sense que ningú es quede arrere en l’eixida de la crisi originada per la Covid-19». Són uns comptes públics que s’estructuren entorn de quatre eixos bàsics:

‘Més Municipalisme’ és un programa dotat amb 25 milions d’euros amb el qual la Diputació reafirma la seua aposta pels municipis, afavorint el reequilibri territorial i impulsant el benestar de la ciutadania. Forma part d’aquest eix ‘Castelló Avança’, un gran pla biennal d’inversions de 30 milions d’euros que permetrà que els ajuntaments programen les seues inversions a dos anys vista, sense la pressió administrativa d’haver de culminar tot el procés en un únic exercici.

‘Més Ciutadania’ és el segon eix bàsic del pressupost, un programa dotat amb 60 milions d’euros per a defensar a la ciutadania, amb l’objectiu que les dones i homes puguen progressar i construir el seu projecte vital. Es potencien l’àrea de Cultura i les polítiques socials i Igualtat. A més, es quintuplica el pressupost de Joventut fins a situar-lo en 250.000 euros, i s’aposta per la seguretat destinant 11 milions d’euros al Consorci Provincial de Bombers. D’altra banda, es destinen 4,6 milions d’euros per a la promoció de l’esport i mig milió d’euros a ajudes per als equips de l’esport base. A Memòria Històrica es consignen 130.000 euros.

‘Més Creiximent’ compta amb una dotació de 18 milions d’euros per a impulsar l’economia provincial. 7 milions aniran a carreteres, 6 per a la recuperació del sector turístic i 3,5 milions seran per a emprenedoria, formació i polítiques europees. Per últim, ‘Més Sostenibilitat’ és el quart eix bàsic, per al qual s’han previst 16,6 milions d’euros per a cuidar l’entorn impulsant la recollida selectiva de residus i l’eficiència hídrica i energètica. Destaquen la partida de 12 milions per a proveïment i sanejament d’aigua en tots els pobles, 3,2 millones para la gestió de residus i educació ambiental i 800.000 per a la lluita contra els mosquits.