Millora de la carretera d'Els Ibarsos a Culla

– Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La institució provincial millorarà accessos a la Tinença de Benifassà, l’accés a Culla, el vial Càlig – Sant Jordi i la carretera de Benafigos.

La Diputació de Castelló ha aprovat en Junta de Govern quatre noves actuacions de millora en carreteres de l’interior que milloraran i potenciaran les oportunitats econòmiques dels xicotets municipis on es realitzen, millorant notablement l’accés i la comunicació amb la resta de la província. Així, amb una inversió provincial de 1.635.000 euros, la institució inicia ja la tramitació de les obres a desenvolupar en la CV-109 d’accés al Boixar i Coratxà a la Pobla de Benifassà (360.000 euros), a la CV-166 en l’Accés a Culla (425.000 euros), a la CV-137 de Càlig a Sant Jordi (575.000 euros), ia la CV-169 des de la Cabrera al Coll del Vidre per Benafigos (275.000 euros).

El diputat d’Infraestructures i Cooperació, Héctor Folgado, ha explicat que “entenem les infraestructures com a pilars fonamentals perquè el nostre territori tingui millors oportunitats de desenvolupament econòmic. Aquesta vocació és encara més important en aquests casos que comuniquen nuclis poblacionals petits, amb pocs recursos però gran potencial turístic i de desenvolupament, i que si no fos per l’actuació de la Diputació, especialment compromesa amb les zones rurals de la província, tindrien més complicat millorar les seves comunicacions “.

En aquest sentit, el diputat ha afegit que “amb la millora de les carreteres ajudem a que les empreses siguin més competitives en els seus pobles, al fet que els veïns escurcin els seus temps de desplaçament per anar a treballar, que els nostres turistes es desplacin més pel nostre territori i coneguin tota la província de Castelló. I, sobretot, millorem la seguretat vial dels ciutadans amb unes instal·lacions dignes a tota la província, impulsant la igualtat d’oportunitats de desenvolupament per municipis grans i petits “.

Cal assenyalar que, també en aquest cas de millora i manteniment de les carreteres de la província, l’actuació de la Diputació es caracteritza per la seva elevada capil·laritat, aconseguint beneficis per a tot el territori provincial, conformant una àmplia ‘malla’ amb la xarxa viària provincial i que abasta a pràcticament tota la província.

“Un exemple que es veu molt clarament amb la carretera Ibarsos- Culla que conclourem aquest mateix any. En sumar-se aquesta millora recentment aprovada dels accessos a Culla, tant els veïns del municipi i de la zona com els potencials turistes notaran una millora considerable en els seus desplaçaments des de La Plana a aquesta preciosa zona de l’interior de castelló “.

Vertebració de la província i millora del turisme d’interior
La Diputació de Castelló ha ajudat a potenciar les oportunitats econòmiques de prop d’un centenar de municipis de la província a través de les 93 actuacions de millora que ha realitzat des de 2011 en els 750 quilòmetres de la xarxa viària provincial. Unes obres que es dirigeixen a millorar-la seguretat viària alhora que escurcen temps de trasllats per carretera.

Comprenen pavimentacions, adequacions de corbes perilloses, millora de la senyalització i de l’adherència, reforç de ferm, ampliació d’algunes vies i millores en travessies i accessos a municipis. Un conjunt d’iniciatives que han suposat en els últims quatre anys una inversió de més de 38 milions d’euros (38.036.000) en les vuit comarques de la província. Com a cas més recent, la Diputació ha conclòs ia la carretera de Figueres a Pavías, el nou traçat evita una zona perillosa per acumulació de gel durant els mesos més freds de l’any.

Acostament de l’interior i vertebració turística
Entre la notable actuació de la Diputació en la millora de les carreteres de la xarxa provincial i les comunicacions entre el territori cal destacar els treballs que s’han dut a terme en municipis turístics per millorar aquest accés a àrees amb elevat potencial turístic.

“Estem en permanent contacte amb alcaldes, empresaris i ciutadans per seguir, actuació a actuació, facilitant un millor desplaçament per la província per fer que les carreteres no siguin un escull a l’hora de desplaçar-se a qualsevol poble, sinó una invitació. I que cada vegada s’aprofitin més les sinergies que té el nostre territori, amb les millors platges i les millors muntanyes. Reduir distàncies és fonamental per seguir generant oportunitats de treball en els pobles “.

Va ser el cas de la construcció del passeig de vianants i la pavimentació a la carretera CV-147 de Cabanes a l’Arc Romà, un dels emblemes turístics de la província. També passa en el cas de les actuacions en llocs més allunyats de les ciutats més poblades com amb la carretera Ibarsos-Culla, o la carretera de Vilafermosa al límit amb la província de Terol, i des Forcall al límit de la província. Un cas similar és el dels treballs a la CV-1270 de Catí al’Avellà (pavimentació, instal·lació de defenses i evacuació de drenatge al túnel de l’Avellà), o les actuacions que s’han executat a la Tinença de Benifassà en la Pobla, Castell de Cabres.