La Diputació aprova el Castelló Sènior 2016/17 amb un milió d’euros d’inversió en suport al turisme provincial

610
PUBLICITAT

El Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló ha aprovat la posada en marxa de la segona edició del Programa de Viatges per a Persones Majors de la província de Castelló, ‘Castelló Sènior’, amb un suport unànime de tots els grups polítics , empresaris, Generalitat i municipis turístics de la província representats en aquest òrgan. D’aquesta manera, el Govern Provincial dóna llum verda a una inversió d’un milió d’euros dirigida a desestacionalitzar l’activitat turística de la província de Castelló. En la mateixa sessió s’han aprovat les bases reguladores del programa i la convocatòria que sortiran publicades al Butlletí Oficial de la Província (BOP) en uns dies.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat després de la sessió que “el bon funcionament del Castelló Sènior ha superat les expectatives que teníem, que ja eren optimistes. Estem complint amb els dos objectius clau d’aquesta línia de treball: d’una banda, augmentar la planta hotelera oberta i l’activitat turística a la província durant els mesos considerats com a temporada baixa. Per una altra, a més de desestacionalitzar, procurem benestar als nostres majors, que gaudeixen de l’experiència turística que ofereix l’interior i la costa de la seva província “.

En aquest sentit, el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat el setè llistat amb 448 sol·licituds i 743 possibles nous beneficiaris del Castelló Sènior i pel qual es beneficiaran 10.000 persones en la seva edició 15/16.

-Moliner dóna compte de la postura de la Diputació davant decrets Consell

El president Moliner ha donat compte davant el Consell Plenari del Patronat la postura del Govern Provincial davant els decrets de turisme i esport de la Generalitat, fent partícips a empresaris i municipis d’aquest posicionament.

“Precisament en el cas turístic hem de posar en valor la bona feina que es fa des d’aquí, al Patronat, amb la coordinació de la Diputació amb l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat que ostenta la vicepresidència d’aquest patronat, i sempre hem aprovat per unanimitat totes les decisions d’actuació turística. Estic convençut que arribarem a un acord per aconseguir la bilateralitat en les decisions, i per no deixar que les decisions estratègiques que tenen a veure amb el futur turístic de Castelló s’allunyen de la província, es puguen prendre des de València. Perquè l’experiència ens diu que sempre que així ha estat hem eixit perjudicats “.

En aquest sentit, Moliner ha recordat que “totes les accions que duem a terme en matèria turística compten amb la total coordinació amb Generalitat, i així seguirà sent, per evitar duplicitats i per dedicar els recursos dels ciutadans als interessos del sector de la província “, ha conclòs el president.