Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial ultima l’aprovació de places del programa de què es beneficien 10.000 castellonencs en el seu primer any

La Diputació de Castelló ha aprovat 1.250 places més del seu reeixit programa de viatges per a majors Castelló Sènior amb el qual està ajudant al sector turístic provincial a allargar la seva activitat amb 38.000 pernoctacions de setembre a juliol i dinamitzant les visites i excursions als municipis de la província. Ja són prop de 10.000 persones les que han viatjat a través de les 12 rutes d’aquest programa que preveu esgotar en breveestas últimes places per donar pas a una nova edició de l’exercici 2016/2017.

Així ho ha confirmat el vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, que ha assenyalat que “tal és l’èxit d’aquest programa turístic que hi ha llista d’espera per a les últimes places disponibles, que es van a anar cobrint durant aquests dies. Amb això anem a cobrir el 100% de les places, garantint el màxim aprofitament amb el màxim benefici per al sector, els pobles i les persones majors de la província. És una de les iniciatives turístiques més reeixides de les que hem dut a terme durant els últims anys per l’efecte directe que està suposant tant per al sector com en l’àmbit social per a les persones majors de tots els pobles de Castelló “.

-Benefici a 70 municipis turístics de la província

En aquest sentit, aquest programa de viatges per a majors ha permès generar 30.500 nits d’hotel a les cinc rutes de costa, amb una durada de sis dies i cinc nits, i 7.568 nits a través de les set rutes de l’interior. El seu benefici ha arribat a 70 municipis turístics de la província, que han vist dinamitzada la seua activitat a través d’allotjaments i excursions, abastant a totes les comarques de Castelló.

Un altre dels beneficis d’aquesta iniciativa que ha comentat el vicepresident és “la posada en valor dels recursos turístics de la província, ja que està permetent divulgar entre els nostres majors els múltiples atractius dels nostres pobles, amb un complet programa d’excursions i activitats complementàries en funció del programa escollit, si de costa o de patrimoni i cultura d’interior “.

El vicepresident ha ha posat èmfasi a més en “l’excel·lent valoració que està tenint aquest programa tant pels propis beneficiaris com pels ajuntaments i establiments hotelers, restaurants i altres dels pobles. Una activitat que ha ajudat el sector a millorar en un 6% les persones ocupades i un 2,8% les places hoteleres obertes respecte a altres anys “.