La Diputació apropa la cultura als interns de la presó d’Albocàsser

70
PUBLICITAT

Hui comença el cicle amb el grup de rock valencià Corazones Eléctricos, que s’emmarca dins de les activitats del programa ‘Més que una Fira’

La Diputació Provincial acosta als interns del Centre Penitenciari Castelló II actuacions culturals per a afavorir el seu desenvolupament social i cultural. En col·laboració amb la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l’Interior, la institució provincial ha posat en marxa iniciatives conjuntes valorades en més de 13.300 euros per al desenvolupament d’activitats culturals en el centre d’Albocàsser.

Així doncs, hui ha tingut lloc la primera actuació a càrrec del grup musical valencià Corazones Eléctricos, els qui han transmés als 250 interns del centre harmonia en cada cançó que han interpretat. “El que es pretén en estes activitats és potenciar el valor social de la cultura i el seu paper com a element integrador i de desenvolupament personal per a aquells grups que, per la seua situació, manquen de les oportunitats per a accedir a ella”, ha explicat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell.

En este sentit, el responsable de l’àrea de Cultura ha posat de manifest el compromís de la Diputació de Castelló amb les institucions de la província que requerixen de necessitats específiques per a “millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que atenen i ajudar en la seua inserció social”, ha assenyalat.

Estes activitats es desenvoluparan en virtut del conveni firmat entre la Secretaria d’Institucions Penitenciàries i la Diputació de Castelló, i abastaran disciplines com el teatre, la música, el cinema o tallers.

La programació, que ha donat inici hui amb l’actuació del grup Cors Elèctrics, i que s’emmarca dins de les activitats del programa ‘Més que una fira’, que la Fira Trovam organitza en col·laboració amb la Diputació, seguirà dilluns que ve, 17 de juny, amb el circ teatral de la companyia Les Couchers, els quals interpretaran el seu espectacle Charlas de Azucarillo.

El mes de setembre seguirà la programació amb un taller de calaix flamenc a càrrec de la companyia Tukatrá. Els interns gaudiran de dos sessions d’ensenyament musical els dies 10 i 12 de setembre, mentres que el dia 19, comptaran amb el teatre ‘Qué más puede salir mal’, de la companyia Conmove Màrqueting.

A més, durant la segona quinzena de desembre, es projectaran curts seleccionats del festival Cortometrando organitzat per la institució provincial. Estes sessions comptaran amb l’assistència del director del festival, així com dels directors dels curts amb els quals realitzaran una xarrada.

“Organitzem un complet programa i realitzem una important labor social dins del centre penitenciari per a fomentar la reinserció social dels reclusos”, ha enaltit el diputat de Cultura, qui ha posat l’accent que “estes iniciatives se sumen al conjunt d’activitats que el centre penitenciari organitza, al llarg de l’any, per a garantir el dret universal d’accés a la cultural dels interns”.