Obres paralitzades del centre cultural a Benassal

L’edifici porta 15 anys paralitzat

Diadia

La Diputació de Castelló desbloquejarà, després de 15 anys d’obres paralitzades, la construcció d’un centre cultural a Benassal. L’edifici es va iniciar a finals del segle XX amb l’execució de l’estructura. Després de successives fases es va quedar parat amb els tancaments. Des que es van iniciar les obres han passat cinc alcaldes: Plácido García, Emilio Tena, Rafa Fuentes, Baudilio Martínez i Mari Luz Monterde.

La institució provincial destinarà 800.000 euros amb l’objectiu de finalitzar la construcció que permetrà a Benassal i dins la comarca de l’Alt Maestrat comptar amb un auditori en condicions. De fet, el projecte inicial ja contemplava la construcció d’aquest espai del que no tenen els pobles de la zona.

No obstant això el nou projecte preveu diversos canvis respecte al projectat fa més de tres lustres. A més de l’auditori una de les plantes es dedicarà a l’oficina d’atenció a municipis que la Diputació gestiona a la localitat de l’Alt Maestrat. Així mateix es planteja la creació d’un centre d’interpretació de la tòfona, anunciat en alguna ocasió. Altres usos que s’estan plantejant és la construcció d’una ludoteca.

Interior del Centre Cultural amb les obres paralitzades

El projecte ha estat sotmès a exposició pública després de aprovar-se en la Junta de Govern de la Diputació del passat 11 de juliol. Ara es podran formular al·legacions en el període d’un mes.

La Diputació de Castelló té intenció de consultar amb l’Ajuntament de Benassal l’ús i equipaments amb què comptarà l’edifici. No obstant, la proposta passa per dotar la comarca de l’Alt Maestrat d’un espai en condicions per acollir tot tipus d’esdeveniments socioculturals. El període d’execució de les obres serà de 12 mesos pel que, abans que finalitzi la legislatura podrà ser inaugurat.

Façana del Centre Cultural