La Diputació ampliarà a més comarques de l’interior el servei de biblioteca mòbil amb l’adquisició d’un nou bibliobús

616
PUBLICITAT
  • L’àrea d’Arxiu i Publicacions dedicarà 75.000 euros a l’adquisició del vehicle per a donar cobertura a més municipis sense espais de préstec de llibres
  • La diputada Ruth Sanz remarca que la institució “ha de ser garant que tothom tinga les mateixes oportunitats per a accedir a la cultura siga el que siga el seu lloc de residència”

La Diputació de Castelló ampliarà en els pròxims mesos el servei provincial de biblioteca mòbil a la major part de l’interior castellonenc amb l’adquisició d’un nou bibliobús. Aquest vehicle se sumarà a l’actual ja en funcionament, el que permetrà ampliar de dos a quatre les comarques que fins ara gaudeixen d’aquesta prestació.

La diputada d’Arxiu i Publicacions, Ruth Sanz, ha informat que es dedicaran 75.000 euros a la seua adquisició, una assignació que s’ha confirmat aquesta mateixa setmana amb l’aprovació de la incorporació de 15,7 milions d’euros dels romanents al pressupost provincial.

En paraules de Sanz, l’objectiu de tot això és cobrir l’assistència bibliotecària en tots aquells municipis de l’interior provincial que no compten amb espais de préstec i consulta de llibres. “La Diputació ha de ser garant que tothom tinga els mateixos serveis i les mateixes facilitats per a accedir a la cultura siga el que siga el seu lloc de residència”, ha manifestat la diputada. Així mateix, ha reivindicat la lectura “com una activitat essencial i saludable que ens ajuda a ser més independents, creatius i comprensius amb el món que ens envolta”.

El vehicle estarà totalment adaptat i comptarà amb una secció de llibres infantils i una altra d’adults.

Ruth Sanz ha explicat que el bibliobús suma anys deixant “molt bones dades d’ús, el que ens ha motivat a ampliar el servei a la resta de comarques”. Les noves rutes estan actualment en estudi i s’anunciaran amb antelació a l’estrena del nou vehicle.

  • Servei a dues comarques

El servei de bibliobús dona actualment serveis a l’Alt Palància i els Ports. Pels qui no coneguen aquesta prestació, la Diputació efectua visites quinzenals als municipis més xicotets d’ambdues comarques per a proveir aquests municipis durant unes hores del servei de biblioteca. Les persones interessades en fer ús del servei de préstec, ja siguen majors o xicotets, poden fer-ho de manera presencial, prèvia consulta a la xarxa de la disponibilitat del llibre o publicació que desitgen emportar-se a casa. També es poden fer les reserves en línia.

Sanz ha destacat que “la província de Castelló és pionera a la nostra comunitat en la posada en marxa d’aquest servei, el qual seguirem reforçant perquè llegir ens fa lliures”.