La Diputació amplia un 55,5% les ajudes a les penyes taurines de la província

87
PUBLICITAT

La institució provincial obri el termini de la convocatòria de subvencions que compten amb un pressupost de 140.000 euros destinat a fomentar i donar suport a les activitats relacionades en el món del bou

La Diputació Provincial de Castelló ha incrementat un 55,5% les ajudes destinades a fomentar i donar suport a les activitats relacionades amb el món del bou.

La institució provincial ha obert el termini per a sol·licitar les subvencions dirigides a associacions culturals taurines de la província per a la realització de festejos taurins i que compten per al present exercici amb un pressupost de 140.000 euros.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha destacat que “els Bous al Carrer són un senyal d’identitat dels nostres pobles i la nostra cultura i, d’acord amb el suport i defensa que des del Govern Provincial fem de les tradicions de Castelló, llancem esta línia d’ajudes perquè les associacions taurines troben en la Diputació un aliat a l’hora de dur a terme estos festejos que reivindiquen l’arrelament social i cultural dels nostres pobles al món del bou”.

A més de l’efecte cultural i tradicional que tenen els bous al carrer a la província de Castelló, la presidenta de la Diputació ha manifestat “l’efecte dinamitzador que tenen estos festejos als pobles, especialment, en els més xicotets”. I és que els festejos taurins impliquen un impacte econòmic molt important en el conjunt de la província.

Quant a les bases de la present convocatòria, el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha recordat que de manera prèvia a l’aprovació de les bases i la seua posterior convocatòria, va mantindre una trobada amb el president i representants de la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, així com amb l’Associació de Defensa dels Bous al Carrer, amb l’objectiu d’escoltar les peticions d’estos col·lectius taurins “per a elaborar les millors bases, unir sinergies i defendre esta activitat que forma part de la nostra cultura.

Quant a les ajudes, es podran beneficiar d’elles les associacions culturals taurines de la província de Castelló, amb personalitat jurídica pròpia, que tinguen per objecte fomentar i donar suport a les activitats relacionades amb el món del bou.

El responsable de l’àrea de Cultura de la institució provincial ha explicat que “seran objecte de subvenció les activitats que potencien la festa i cultura dels bous amb repercussió a la província de Castelló a realitzar l’any 2024”. En estes activitats, estan contemplades la realització de festejos taurins, així com publicacions, revistes, exposicions i conferències relacionades amb la cultura taurina. Respecte de les publicacions i revistes, “en cap cas serà subvencionable la publicitat d’un festeig taurí”, ha detallat Clausell.

Així doncs, cada entitat podrà presentar dos sol·licituds de subvenció, una per a l’organització de festejos taurins i una altra per a la publicació de revistes o una altra activitat cultural relacionada amb els bous. A més, la quantia de subvenció, no podrà superar el 80% de les despeses subvencionables de l’activitat.

Després de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), els interessats a concórrer a este procediment disposen del termini d’un mes per a presentar les seues sol·licituds.