La Diputació amplia la xarxa Wifi-135 després de l’èxit dels 329 punts d’accés ja actius en 89 municipis

414

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial reedita el seu Pla Wifi-135 en el qual té previst invertir 1,3 milions d’euros en els exercicis 2016 i 2017

Pauner: “Aquesta iniciativa és clau en el nostre objectiu d’igualar les oportunitats dels nuclis rurals amb les zones més poblades”

La Diputació ha aprovat les bases del Pla Wifi-135 corresponent als exercicis 2016 i 2017 dirigit a ampliar els 329 punts de connexió a Internet ja actius en 89 municipis de la província. Tal ha estat l’èxit d’aquesta iniciativa que ha aconseguit durant aquest any pics de consum de fins a 25.000 usuaris diaris. A través d’aquesta nova inversió, els municipis podran ampliar els punts i millorar encara més aquest servei als seus ciutadans.

El diputat responsable del Pla Wifi-135, Ibán Pauner, ha explicat que “aquesta iniciativa és clau en el nostre objectiu d’igualar les oportunitats dels nuclis rurals amb les zones més poblades. Més enllà de l’accés gratuït a Internet de veïns i visitants dels municipis, aquest treball ha facilitat que la banda ampla d’Internet arribi a pobles amb especials dificultats per tenir aquest tipus de mitjans per la seva ubicació orogràfica. És, sens dubte, un pas endavant en aquesta igualtat d’oportunitats que sempre defensem i impulsem per a tots els ciutadans de la província, independentment d’on resideixin “.

Cal recordar que pràcticament tots els pobles castellonencs de menys de 3.000 habitants van sol·licitar al seu dia la instal·lació de punts d’accés Wifi, que ara ja tenen en funcionament en emplaçaments de titularitat pública municipal ubicats en zones amb cobertura de banda ampla deficient o en zones degradades i d’alt interès per al desenvolupament social. Han estat d’especial prioritat aquells emplaçaments que fins ara no arribaven a un ample de banda de 2Mbps.

Plataforma turística i senzill accés

Un altre dels aspectes destacats pel diputat ha estat els seus beneficis com a plataforma turística. “En connectar a qualsevol dels punts de la xarxa Wifi-135, l’usuari accedeix directament com a pàgina d’inici a un espai en què se l’informa dels principals atractius turístics de la província de Castelló”.

El seu senzill funcionament és una de les coses més valorades pels usuaris. De fet, la Diputació ha dissenyat uns cartells informatius que guien en l’ús dels punts Wifi-135 i que s’han instal·lant en els seus voltants, així com plaques identificatives que informen de la ubicació d’aquestes zones. També s’ha activat una web en la qual es pot consultar tota la informació d’aquesta eina, www.wifi135.net