La Diputació amplia la carretera de la Mata a Olocau i millora el ferm d’un vial que uneix les províncies de Castelló i Teruel

973
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

-Aquestes obres de millora de la seguretat viària, que incideixen en l’eliminació dels sots del traçat, suposen una inversió de més de 1,7 milions d’euros

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat les obres d’ampliació i millora de la CV-120, carretera que uneix La Mata, Olocau del Rei i el límit amb la província de Terol. L’actuació, el pressupost d’adjudicació de la qual és d’1.781.737,40 euros, es realitza sobre un traçat aproximat de 4,5 quilòmetres. Si s’avança segons el ritme previst, les obres podrien estar acabades abans l’estiu de 2020.

Durant la seua intervenció davant els mitjans, Martí ha començat dient que “és un plaer estar en aquestes terres i comprovar que es duen a terme unes obres que durant anys han sigut una demanda social molt important”. També ha reflexionat sobre “la necessària fluïdesa en la circulació entre poblacions pròximes i entre municipis de comunitats autònomes limítrofes”, afegint que “cal treballar de forma harmonitzada amb Terol perquè les seues carreteres i les nostres estiguen ben cuidades i siguen segures”.

D’altra banda, ha considerat “molt positiu” que l’adjudicatària estiga subcontractant a petites empreses de la zona i que “gràcies a aquesta col·laboració 6 o 7 persones dels voltants estiguen treballant”. Es tracta d’una relació “interessant i necessària” que “ajuda a fer passos per a combatre la despoblació”.

Són declaracions que s’han realitzat a l’altura de l’accés a La Cuba, un poble de la província de Terol, on, a més del president, han parlat el diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, i els alcaldes de la Mata, Jorge Royo, i Olocau del Rei, Santiago Gasulla.

Pérez ha qualificat aquestes obres de “molt necessàries i llargament reivindicades pel mal estat en el qual es trobava el ferm, molt estret i ple de sots”. Ha explicat que “és una actuació dissenyada perquè els ciutadans de la Mata i Olocau, els seus principals usuaris, i altres conductors, puguen transitar per la zona d’una manera digna i amb totes les garanties de seguretat”.

El diputat ha recordat que “la CV-120 té una funció vertebradora a la comarca dels Ports i també entre les poblacions limítrofes de les províncies de Terol i Castelló”.

Per part seua, l’alcalde de la Mata, Jorge Royo, ha mostrat la seua satisfacció per les obres que s’estan desenvolupant en aquesta carretera que “per a nosaltres és un servei bàsic”. Ha recordat que fins ara ha sigut “una via molt perillosa pel deficient estat en el qual es trobava” i ha mostrat la seua alegria i agraïment per la visita del president de la Diputació, afegint que “hem de treballar perquè aquests pobles no muiren; necessitem uns serveis bàsics perquè la gent vulga viure ací”.

En semblants termes s’ha manifestat l’alcalde d’Olocau del Rei, Santiago Gasulla, qui ha celebrat que s’estiguen escometent les obres i “la paciència que, durant anys i anys, han tingut els veïns de la zona que s’han vist obligats a transitar per una via que es trobava en molt mal estat”.

El diputat Santi Pérez ha anunciat que en 2020 “s’actuarà en l’accés al contigu poble turolense de La Cuba, un projecte en el qual treballen conjuntament les diputacions de Castelló i Terol, i en coordinació amb els governs autonòmics de la Comunitat Valenciana i Aragó perquè el pont de Mirambel deixe de ser tan estret com ho és en l’actualitat”.