La Diputació amplia el servei que presta als municipis amb els voluntaris de Protecció Civil durant la Setmana Santa

17
444-2-04-15-PASIÓN-TORREBLANCA-copia
  • Un total de 85 efectius en huit vehicles han reforçat la seguretat en actes multitudinaris i tradicionals aquests dies a la província

Un total de 85 efectius de voluntaris amb una flota de huit vehicles de l’Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació han prestat servei durant la Setmana Santa i Pasqua per a ajudar els ajuntaments a garantir el correcte desenvolupament d’esdeveniments tradicionals que congreguen a gran nombre de públic. Així, els efectius s’han destribuït en la Passió de Torreblanca, la Trencada de l’Hora de l’Alcora, la Passió de Borriol i el Dia del Rotllo de l’Alcora. A més, també s’han realitzat serveis de suport en diversos esdeveniments a altres ajuntaments com el de Morella per l’afluència de visitants aquests dies i el de Benicàssim amb el San San Festival i la Marató.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha assenyalat que “el funcionament d’aquest voluntariat està donant molt bons resultats, i estem donant resposta a les peticions que ens havien expressat amb preocupació desenes d’alcaldes per la falta de recursos propis a l’hora d’organitzar esdeveniments d’aquest tipus que congreguen a milers de persones als seus pobles. Així que estem molt satisfets de poder ajudar-los i contribuir al fet que es continue programant una completa oferta complementària, tant en festes, com en esdeveniments esportius, com qualsevol esdeveniment tradicional multitudinari, perquè també això contribueix a mantindre els nostres pobles vius i dinamitzar la seua activitat econòmica. Tots sumem”.

Rutes preventives de vigilància forestal

A més d’aquests serveis, voluntaris del Cos de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació han realitzat diverses rutes preventives de vigilància forestal en els termes municipals dels municipis adherits a Protecció Civil de la Diputació. Així, s’han realitzat un total de 12 rutes de vigilància forestal en col·laboració amb el dispositiu global de bombers. Per a això s’han mobilitzat tres vehicles amb un total de 24 efectius.

Tal com ha explicat Rubio, “aquestes unitats actuen com a reforç al dispositiu de prevenció d’incendis desplegat pel Consorci Provincial de Bombers en tota la província durant aquestes dates en les quals les nostres muntanyes reben més afluència de persones que disfruten d’aquests dies festius en l’entorn natural de la província”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA