La Diputació amplia a tot l’interior seu ‘Llançadora d’Ocupació’ per a aturats després de trobar feina un 60% el 2015

214

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Aquesta utilitat forma part del servei d’Agència de Col·locació que ha beneficiat més de vuit mil castellonencs

La Diputació de Castelló s’ampliarà en els propers dies l’aplicació de la seva innovadora eina ‘Llançadora d’Ocupació’ dirigida a ajudar les persones aturades a trobar un lloc de treball de forma eficaç a tots els municipis de l’interior a través dels Centres Cedes de Lucena del Cid, Sogorb, Vall d’Alba i Albocàsser. Aquesta decisió es produeix després de l’elevat percentatge d’èxit de la primera edició duta a terme de forma pilot al Cedes de Lucena, on el 60% dels participants van trobar feina durant el passat any. Així, a partir d’aquest any aquesta eina passarà a impartir-se en més zones per optimitzar la creació d’ocupació en l’entorn rural, amb una durada de 10 sessions que seran coordinades per un coach especialitzat.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha posat èmfasi que “aquesta eina permet a les persones que busquen feina a enfrontar-se de forma eficaç al procés de recerca de feina. Professionals de primer nivell treballen de tu a tu amb cada un dels participants, oferint-itineraris específics de formació i assessorament perquè el seu objectiu de treballar es convertisca en una realitat, amb els beneficis que això suposa no només per als participants sinó també per als municipis on es desenvolupa aquesta formació. Aquesta innovadora eina incideix en la nostra prioritat com a Govern Provincial d’activar tots els recursos necessaris per crear ocupació a la província de Castelló “.

La Llançadora té una durada de 10 sessions en què participaran entre 8 i 10 aturats i aturades, de manera que es preveu que prop de 50 persones acaben amb una formació i preparació essencial i pràctica per a la recerca de feina, que millorin les seves estratègies i actituds i que, finalment, com a objectiu últim, puguen accedir a un lloc de treball.

Cal assenyalar que la Llançadora d’Ocupació serveix de suport a l’Agència de Col·locació com a mitjà per enfortir els itineraris laborals individuals a través de la cohesió grupal i l’intercanvi. Els i les participants aprendran a fixar objectius laborals, a treballar eines de recerca, a analitzar debilitats i fortaleses, en definitiva, es prepararan per enfrontar-se al món laboral de forma eficaç. Es reuniran de forma setmanal i seran coordinades per un / a coach o dinamitzador / a d’equip amb l’objectiu de millorar de forma autònoma les seves habilitats, coneixements i motivació, en un clima de confiança i ajuda mútua.

Cal recordar que la prioritat de crear ocupació a la província per part de la Diputació es tradueix ja en una inversió rècord de 1,6 milions d’euros en l’Estratègia Provincial per l’Ocupació dirigida a beneficiar 2.300 castellonencs en situació d’atur a la província dels prop de 8.000 beneficiaris entre emprenedors i empreses consolidades.

-Abast de l’Agència de Col·locació: 8.151 castellonencs

Cal tenir en compte que aquesta eina que posa en marxa la Diputació de Castelló forma part de l’Agència de Col·locació que la Diputació ve oferint en els Centres CEDES des de 2012, oferint un servei d’intermediació laboral que permet posar en contacte els treballadors i treballadores amb les empreses.

El diputat Aguilella ha resumit l’activitat d’aquest servei amb algunes xifres. “De gener a abril d’aquest any s’han inscrit per primera vegada a l’Agència de Col·locació de la Diputació 705 persones, el que suposa ja un total de 8.151 persones demandants d’ocupació de tota la província que han rebut informació i formació en matèria de ocupació i que formen part de la base de dades de persones beneficiàries dels serveis d’ocupació “. És important destacar en aquest sentit, segons Aguilella que “durant aquests quatre mesos, s’han gestionat 132 llocs de treball per a empreses de diferents sectors, i que més del 80% dels llocs de treball gestionats corresponen a empreses de municipis de l’interior de Castelló “.

Cal recordar que tots els interessats poden rebre més informació o realitzar la seva inscripció a través del correu electrònic cedesaedl@dipcas.es