La Diputació activa ja el Pla Provincial de Rehabilitació de l’Habitatge com a resposta a les demandes del sector ceràmic

686
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’agilitat amb què s’ha posat en marxa aquesta ambiciosa iniciativa permet que els ciutadans puguen sol·licitar-la fins al 30 de setembre

La Diputació de Castelló ha activat ja el Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació d’Habitatge com la més ambiciosa resposta del Govern Provincial a les demandes del sector ceràmic per al qual destinarà una inversió de 400.000 euros. A través de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província (BOP), ja s’ha obert el termini perquè els ciutadans puguen beneficiar-se d’aquesta ambiciosa iniciativa en què la Diputació ha implicat tant a ajuntaments com a col·lectius professionals relacionats amb la construcció com a empreses i autònoms, especialment dels municipis de l’interior. Cal tenir en compte l’agilitat amb la qual la Diputació ha posat en marxa aquesta iniciativa que va presentar el president Moliner fa tot just unes setmanes en l’última edició de Cevisama.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha animat els ciutadans a que “coneguen aquest pla que els permet beneficiar-se d’ajuda per a la rehabilitació del seu habitatge. És una resposta excepcional a una situació excepcional del nostre sector ceràmic i que necessita l’activació del mercat intern, però estic convençut que revertirà en més activitat també per a xicotets empresaris i autònoms dels nostres pobles dedicats a totes les activitats relacionades amb la construcció “.

En aquest sentit, el diputat ha assenyalat que “des de la Diputació portem molt de temps escoltant al nostre sector ceràmic, i una de les demandes que ens ha fet és apostar per la rehabilitació. Vam dir que respondríem i ho hem fet, amb unes bases d’ajuts, amb un pressupost i amb tot un pla provincial articulat perquè aquests 400.000 euros que invertim els ciutadans els aprofiten al màxim. Esperem que aquest pla puga servir perquè altres administracions amb més recursos, com la Generalitat, articuli d’una vegada i com més aviat iniciatives similars que ajudin al nostre sector industrial més important a reactivar el consum intern “.

Pel que fa a la quantia de les subvencions, a trets generals, podrà ser finançable fins a un mínim del 50% del pressupost elegible, amb un límit màxim de 2.500 euros si es tracta d’un habitatge habitual.

-Un pla provincial participatiu

Cal recordar que la Diputació ha fet partícips als arquitectes i aparelladors de la província del Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació d’Habitatge que va a dur a terme per donar suport al taulell castellonenc. Amb diverses reunions de treball per a contrastar amb el seu criteri professional dels termes tècnics que contempla.

A més, i de forma prèvia a la publicació de les bases que el regeixen, el diputat Aguilella ha mantingut reunions informatives als cinc centres Cedes de la Diputació per tal de recollir les aportacions d’ajuntaments, professionals i petits empresaris de la construcció. En elles han participat de forma activa un total de 58 ajuntaments i 32 professionals de la construcció.

-Inversió directa de 600.000 € per a la manisa

La Diputació de Castelló liderarà el 2016 l’impuls a la innovació ceràmica de la província amb una inversió directa de 600.000 euros a través de diverses iniciatives encaminades a potenciar la competitivitat del producte castellonenc, d’una banda, ia augmentar el seu consum pels propis castellonencs per una altra.

En el conjunt de l’actuació de la Diputació a favor de la manisa provincial destaca aquest nou Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació d’Habitatge (400.000 euros), així com les eines desenvolupades en col·laboració amb l’ITC ia disposició de tots els professionals (Solconcer i Vigilancer , amb 132.000), a més de la seva col·laboració amb QUALICER (50.000 euros) i el projecte “Invespark” per posar en valor tota la riquesa productiva de la província de Castelló.