Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial reuneix 12 sectors agroalimentaris en les seues respectives comissions que regulen l’entrada de productes

La Diputació de Castelló accelerarà la inclusió de nous productes gastronòmics a la marca Castelló Ruta Sabor en els pròxims dies per tal d’aconseguir augmentar el seu consum a l’estiu. Així, aquesta mateixa setmana el Govern Provincial ha convocat per al proper dimecres, dijous i divendres un total de 12 reunions sectorials corresponents a les aigües minerals; la sectorial micològica amb tòfones i bolets; la sectorial d’oli d’oliva; la sectorial de vins; la sectorial de fruites i hortalisses; sectorial de lactis i derivats; sectorial de fruita seca; sectorial de carns i derivats; begudes destil·lades i cerveses artesanals; dolços i melmelades; panaderia i prescriptors.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat que “l’objectiu és continuar fent gran aquesta marca guia que serveix d’element distintiu dels nostres millors productes, perquè els castellonencs seguim fomentant el seu consum, perquè es venguen més els seus productes especialment durant aquestes dates en què ens visiten tants turistes. Perquè aquesta millora del consum repercuteix en el millor funcionament de les nostres empreses, en generació d’ocupació i en consolidació de població en els nostres municipis “.

En aquest sentit, Roig ha indicat que “per a això, estem treballant de la mà dels productors dels diferents sectors per fomentar la visibilitat dels nostres productes, el seu coneixement, i fer de cada castellonenc el millor ambaixador dels productes de la nostra terra” .

Cal recordar que actualment ja hi ha 61 productes adherits a la marca Castelló Ruta de Sabor. Tota la informació es pot consultar a www.castellorutadesabor.es

-Auditories per a 41 empreses

Un total de 41 empreses del sector agroalimentari i gastronòmic de la província de Castelló estan passant des de fa tres setmanes l’auditoria necessària perquè els seus productes formen part de la marca Castelló Ruta de Sabor que impulsa la Diputació de Castelló.

L’interès creixent del sector per integrar-se en l’element diferenciador que impulsa la Diputació gràcies al prestigi i la promoció que els afegeix està provocant que s’acceleri el ritme d’incorporacions al projecte, i amb aquestes noves incorporacions serien 106 els productes que formen part de la mateixa.

“Superar el centenar de productes adherits a Castelló Ruta de Sabor marcarà una fita molt important en l’evolució de la marca. Està tenint molt bona acollida entre els diferents sectors relacionats i seguim treballant perquè les incorporacions es donin amb els paràmetres que marca cada sectorial “, ha indicat el diputat.

Productes tan emblemàtics com el peix de la província estan immersos en aquest procés a través de les diferents llargues, per agilitar la seva incorporació a l’element diferenciador que impulsa la Diputació, per ser un dels productes més característics de la gastronomia de la província.