Residència de Forcall
Residència de Forcall

-Diadia-

La Diputació de Castelló destinarà 120.000 euros en dos anualitats per ajudar a l’ampliació de la residència de la Tercera Edat de Forcall. Després d’anys de peticions per part de l’Ajuntament de Forcall la institució provincial ha accedit a dedicar aquest pressupost al projecte que permetrà que el geriàtric passi de 40 a 60 places. El pressupost de l’actuació supera els 700.000 euros.

El consistori de Forcall està buscant finançament per poder emprendre els treballs que suposaria la creació de 10 llocs de treball. L’alcalde del municipi, Santiago Pérez, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació dels fons “ja que feia molt temps que ho reivindicàvem”. De fet a Forcall existia certa perplexitat en veure que la Diputació finançava obres com l’ampliació de piscines climatitzades i no atenia aquesta reclamació de Forcall.

En aquests moments la residència de la Tercera Edat és la principal “empresa” del municipi ja que hi treballen 20 persones, moltes d’elles joves que han format una família a Forcall gràcies a aquesta oportunitat d’ocupació. Aquest any la Diputació dedicarà 60.000 euros i 60.000 en el pressupost de 2015.

-Campanya per recaptar fons

L’Ajuntament de Forcall està disposat a posar tota la carn a la graella per aixecar el projecte. De fet les obres podríoan començar abans que finalitzi 2014. El municipi ja té els terrenys i el projecte redactat. L’ampliació de la residència ajudaria també a millorar l’eficiència en el centre, ja que es reduirien els costos. El consistori també ha contactat amb empreses privades perquè col · laborin en el projecte.

Un altre dels compromisos que busca el consistori és el concert de les places per part de la Conselleria de Benestar Social.

El municipi porta anys treballant en el projecte. De fet s’ha creat la primera xarxa de biomassa de Castelló per escalfar la residència i l’escola.

-15 Anys vivint allà

La residència de la Tercera Edat de Forcall va obrir fa 15 anys. Alguns ancians van entrar-hi el 1999 i segueixen vivint allà. “Per a nosaltres és la nostra casa” asseguren. De fet ells són els primers que s’han implicat en el projecte en el qual tenen molta il · lusió.

L’ampliació és un “tema d’estat” a Forcall. Tot el poble ha donat el vistiplau a la iniciativa. El Consell de Participació Ciutadana d’Abril ho va ratificar com una iniciativa en què va el futur del municipi. La residència ofereix llocs de treball, els joves es queden al poble, arrelen, creix el nombre d’alumnes matriculats … 10 llocs de treball són un món en un poble de 500 habitants.