La desena peça de l’exposició literària de Carles Salvador enceta el gènere poètic

695
Peça «El Llac», desena mostra de l'Exposició LIterària de Carles Salvador.
PUBLICITAT

L’extensa obra de l’escriptor, mestre i gramàtic Carles Salvador abasta multitud de publicacions i peces escrites referides a molts gèneres, siga teatre, narrativa, assaig o, com en aquest cas, poesia. La Fundació Carles Salvador va iniciar, a principis d’any, una exposició literària virtual on s’exposen els textos més simbòlics de Carles Salvador, amb l’atribut de ser textos centenaris. La desena peça que s’ha exposat s’anomena «El Llac», un bell poema que ofereix sensacions visuals, auditives, olfactives i tàctils d’una nit de lluna en un estany. És el poema elegit per encetar el gènere poètic dins l’exposició.

Va ser publicat al Diario de Valencia el 21 d’abril del 1917, un any prolífic per a la carrera de l’escriptor valencià, que va publicar sonets, poemes o articles reivindicatius en diferents setmanaris de València. Aquesta concreta poesia està composta per 32 versos de llargada diversa, i que presenta una rima assonant en els versos parells. El poema està dedicat per al seu amic Leandre Durà, i el leit motiv de la peça és la descripció d’un paisatge.

Podeu seguir a la Fundació Carles Salvador a xarxes socials per a conèixer de primera mà totes les informacions publicades, així com tots els textos centenaris del mestre:

Facebook // Twitter // Instagram


DIADIA col·labora amb la Fundació Carles Salvador en la difusió de l’obra del mestre i l’exposició “Textos centenaris 1913-2021”