La demostració de cuina amb tòfona del Meson del Pastor ompli les sales gòtiques de Morella. Els dies 22 de febrer i 1 de març continuen les demostracions

233
Mostra de cuina del Meson El Pastor

Mostra de cuina del Meson El Pastor
Mostra de cuina del Meson El Pastor
-Nota de premsa-

Els show-cookings continuen despertant un gran interès i acostant a un gran nombre de persones a conèixer les peculiaritats del diamant negre negre de la cuina. La trufa s’ha convertit en l’ingredient protagonista de la cuina i, els restauradors ensenyen a conservar-la, cuinar-la així com totes les seves característiques. Aquests tallers són el complement ideal a unes jornades que es poden assaborir en onze restaurants i que atrauran un gran nombre de visitants fins el nou de març. En la jornada d’ahir, la demostració va ser a càrrec del restaurant Mesón del Pastor i va tornar a omplir la Llotja de l’ajuntament.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que “la trufa marca el calendari gastronòmic de l’hivern, ja que és un producte exquisit i que ens reporta un gran nombre de visitants”. Per això, ha agraït “la feina que realitzen els restauradors de Morella per millorar la nostra ciutat com a destinació turística, ja que en les Jornades de la Trufa es pot gaudir de la combinació de la qualitat dels nostres productes amb el bon fer dels nostres restauradors”.

Els show-cookings són un bon moment per descobrir tècniques de conservació de la trufa, com complementar-la, com és millor cuinar-la… Aquestes demostracions culinàries continuaran el 22 de febrer i l’1 de març, amb el Cardenal Ram i Daluan. Mitjançant aquestes exhibicions que es realitzen a la Llotja de l’ajuntament de Morella, es podrà aprendre de restauradors que participen en les Jornades de la Trufa.

Cal recordar que aquestes jornades gastronòmiques van començar la passada setmana i són una referència a l’interior de la Comunitat Valenciana. En total hi participen 11 restaurants, que ofereixen menús protagonitzats pel “diamant negre” de la cuina. Els menús costen sobre uns 30 euros, el que suposa un preu assequible si es té en compte l’elevat preu del quilo d’aquest fong (sobre uns 600 euros). Tots els plats d’aquests menús estan compostos per trufa, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, fins i tot, postres.

Les Jornades de la Trufa són les més importants que s’organitzen a Morella i, atrauen un nombre molt important de visitants. Es pot ampliar la informació i consultar el fullet de les jornades a la pàgina web www.morellaturistica.com