La demora mitjana quirúrgica es redueix en 6 dies i se situa en 80 dies al mes de febrer

463
Agencia Valenciana de la Salud
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– L’espera de més de 180 dies s’ha reduït un 21% durant l’últim mes

– Les últimes dades reflecteixen un descens de més de 7.000 pacients respecte a el primer trimestre del 2019

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha donat a conèixer la dada de demora mitjana quirúrgica del mes de febrer que s’ha rebaixat en 6 dies pel que fa a el mes de gener, situant-se en 80 dies. El total de pacients en espera és de 61.793.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha assenyalat que “no puc més que agrair profundament el gran esforç que han tornat a realitzar les nostres i els nostres professionals, sobretot en aquests moments en què la situació pel coronavirus obliga a redoblar esforços per tenir cura de la salut de la ciutadania. Sens dubte, elles i ells són el principal actiu del nostre sistema “.

Seguint el compromís assolit per la Conselleria, les dades es publiquen des de començament d’aquest any de manera mensual i ja es troben disponibles a la pàgina web (consultar aquí). Les xifres corresponents a el mes de febrer, comparades amb el primer trimestre del 2019, reflecteixen un descens de 7.109 pacients i quatre dies menys de demora mitjana.

Al febrer s’ha tornat a produir un increment en el nombre d’intervencions quirúrgiques fins a arribar a les 36.474 intervencions, 2.104 més que al gener, de les quals, 3.582 s’han realitzat a través de autoconcierto.

Durant el mes de febrer s’ha registrat una reducció d’un 21% a la demora en el tram de més de 180 dies, després d’haver reduït en 2.686 el nombre de pacients en espera. Pel que fa a l’tram de 60 dies, és on se situa el 50% de pacients.

Pel que fa a l’edat de les persones intervingudes, cal destacar que al febrer s’ha operat de diferents patologies a 250 persones l’edat ha superat els 80 anys, arribant a realitzar-se una intervenció oftalmològica a una pacient que ja ha complert els 100 anys.

35,2 milions d’euros de pressupost

Com ja es va anunciar en la presentació de el Pla d’Optimització de Temps i Millora de l’Atenció 2020-2023, Òptima, el pressupost en 2020 preveu una dotació de 35,2 milions d’euros.