La cultura impregna les primeres reivindicacions d’Albocàsser pel 8-M

736
Concert d'albades a Albocàsser
PUBLICITAT
 • Actuacions musicals amb albades i una exposició artística inauguren el cicle d’esdeveniments pel Dia Internacional de la Dona
   
  Per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, celebrat oficialment el 8 de març, des de la Regidoria d’Igualtat d’Albocàsser s’ha preparat un cicle d’esdeveniments que va començar dissabte passat 5 amb dues activitats culturals. Tania Traver, artista guanyadora del Premi Dona Coratge 2021, va protagonitzar una exposició artística en l’ermita dels Sants Joans que va registrar una elevada afluència de públic. L’acte inaugural va donar pas a la presentació oficial del llibre ‘Parint versos entre dones’, obra de Mariàngels Marqueño Rozalén. L’auditori va acollir la presentació, així com la representació musical de les albades tradicionals amb el llenguatge revisat i adaptat a la cultura i societat contemporània. Un grup de dones, amb instruments tradicionals en el seu poder com dolçaines, tabals, bandúrries o llaüts, van estrenar les composicions líriques davant el gran públic.
   
  Per a fer realitat totes aquestes propostes, el consistori ha treballat en xarxa juntament amb l’Associació de Dones d’Albocàsser, el CDR Alt Maestrat, l’àrea d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat i Saò Espai d’Art.
   
  Les representacions culturals són el canal triat per a emetre les idees en defensa dels drets de les dones. El cicle d’esdeveniments continuarà amb la lectura d’un manifest el 8 de març a les portes de l’ajuntament i, al llarg de la setmana, l’obertura de la gimcana interactiva amb diferents proves repartides al llarg de la localitat. El diumenge 13 de març s’ha organitzat un taller en el Pla del Barranc a les 12h on els assistents podran aportar les seues experiències quotidianes amb els micromasclismes. Després, com a manera d’acomiadar tots els actes commemoratius, se celebrarà el vermut ‘Vestim a la dona’ amb música en directe.