La cultura com a pilar del desenvolupament del món rural

135
La cultura com a pilar del desenvolupament del món rural
La cultura com a pilar del desenvolupament del món rural

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Benlloch, amb la col·laboració de diferents institucions i entitats, organitzen les II Jornades de la Nova Ruralitat sota el títol «La cultura com a pilar del desenvolupament» que se celebraran els dies 30 de novembre i 1 de desembre de 2017 en el municipi de Benlloch.


L’any passat, en la primera edició d’aquestes jornades, els assistents van parlar de com la ruralitat real i la imatge social i políticament dominant de la ruralitat no eren coincidents.

En l’edició d’enguany les jornades continuaran difonent l’existència d’una nova ruralitat i centraran el focus de les anàlisis en les pràctiques culturals existents en els espais rurals. Es tracta de reflexionar sobre quin tipus de consum cultural es pot fer en el mitjà rural i en quina mesura pot ser (o seguir sent) una població productora de continguts i de productes culturals; debatre com es manifesten les avantguardes culturals innovadores pròpies de la nostra ruralitat analitzar la relació entre l’immens patrimoni cultural que disposa l’entorn rural i la innovació cultural, entre dinamització cultural i turística i desenvolupament local, etcètera.