La CSIF denuncia que no hi han prous metges per a les 11 SAMU que atenen les emergències en Castelló

516
PUBLICITAT

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha exposat la falta de metges en els Serveis d’Atenció Mèdics d’Urgències a la província de Castelló, una situació que deixa sense servei a les localitats de Sant Mateu, Morella, Vilafranca i la Vall d’Uixó.

El sindicat ha exigit “reforços immediats” que garantisquen una atenció “digna i de qualitat” per als pacients, ja que actualment només 7 dels 11 vehicles SAMU de la província tenen suficient personal.

Sobre la reclamació, des de CSIF han explicat que “sense metges suficients per cobrir totes les unitats, quasi en el 40% dels casos els pacients únicament podran ser atesos per un infermer i un Tècnic d’Emergències Sanitàries (TES) qui, entre altres funcions, s’encarrega de conduir el vehicle”.

A més, en el cas dels pobles afectats, la central sindical detalla que en les comarques del Baix Maestrat i Els Ports “només comptaran amb una unitat SAMU amb personal mèdic, la de Vinaròs” i que “esta situació es produeix perquè des de Sanitat no estan cobrint les baixes del personal que es troba de vacances”.

Davant esta greu situació, la CSIF espera que la Conselleria de Sanitat “porte a terme mesures urgents per reforçar de manera immediata el servei” ja que “esta falta de diligéncia podria acabar costant vides”.