La Cova Remigia d’Ares porta mesos sense un guia per a les pintures rupestres

864
Pintures rupestres
PUBLICITAT

-L’Ajuntament d’Ares demana a la Generalitat que cobreixi la plaça o que deixi al municipi fer-se càrrec de la contractació de guies

Des de fa mesos, almenys tot l’estiu, la Cova Remígia d’Ares del Maestrat, un dels abrics rupestres més destacats de l’Art Rupestre Llevantí, declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat, no es pot visitar per la falta d’un guia. L’alcalde d’Ares del Maestrat, Abelardo Tena, ha explicat que la Generalitat Valenciana no ha cobert la plaça del guia que realitzava el recorregut per poder visitar la Cova Remigia.

L’Ajuntament s’ha dirigit a la Generalitat perquè torne a cobrir la plaça. De moment no ha tingut resposta. Durant els mesos d’estiu, els més turístics, les pintures rupestres han estat tancades al públic.

Fins a la jubilació de l’antic guia les visites guiades es realitzaven des de la Masia de la Montalbana, el punt d’accés més proper a la cova. L’alcalde ha sol·licitat a Cultura que mantingue el servei existent. Segons Tena “no tindria sentit que l’accés i les visites es coordinin des de fora. Si el servei es manté en la Montalbana és molt més fàcil per a qualsevol visitant”.

L’alcalde de Ares ha apuntat com a solució que Cultura cedeixi a l’Ajuntament la gestió de les visites perquè es pugui accelerar la contractació d’un guia que obri els abrics rupestres.

-Inversió

L’alcalde ha apuntat que en els últims anys l’Ajuntament ha dedicat un notable esforç per millorar l’accessibilitat de les pintures mitjançant la instal·lació d’una plataforma que uneix els dos abrics existents. D’aquesta manera s’evita una gran volta i es facilita l’observació de les figures.