La Cooperativa Agrícola d’Atzeneta compleix 75 anys

297
COOPERATIVA ATZENETA
PUBLICITAT
  • Fundada en 1944, actualment supera els 4 milions d’euros de negoci i dóna treball a 14 persones

La Cooperativa Agrícola Sant Bertomeu d’Atzeneta celebra enguay el seu 75é aniversari. Un mural realitzat pels alumnes de l’Escola d’Estiu ha inaugurat un any replet d’actes commemoratius

El mural representa un arbre. Amb el lema “Dels avis als néts” ha reunit diverses generacions de socis amb els seus néts al voltant de la imatge. I és que l’arbre és símbol de fermesa i arrelament a la terra, d’unió i de cooperació, com representen les mans dels alumnes que formen les fulles.

El president de la Cooperativa d’Atzeneta, Angelino Barberá, ha indicat que “els 75 anys marquen un punt de reflexió en l’esdevenir de l’Entitat, d’una banda una mirada al passat d’agraïment a totes aquelles persones que han contribuït amb el seu esforç, aportació i compromís a mantindre viva la Cooperativa; i per una altra una mirada d’optimisme cap al futur, ja que el model cooperatiu és una de l’opcions per a véncer al fantasma de la despoblació del món rural i ens trobem en una posició privilegiada per a capitanejar aquest desafiament”

La Cooperativa Agrícola Sant Bertomeu

La seua història es va iniciar un 3 d’Agost de 1944 quan un grup d’habitants de Atzeneta triaven a Evaristo Miralles com a primer president d’una entitat que succeïa al Sindicat Agricola existent, prova de la força del moviment cooperatiu en la població.

Amb una mínima infraestructura va començar la seua marxa. Gràcies a l’aposta dels socis i la seua implicació ha permés un creixement sòlid i continuat que ha portat a tancar l’exercici 2018 amb una xifra de negoci superior als 4 milions d’euros convertint-se en la principal empresa de la comarca i donant ocupació continuada a 14 treballadors, majoritàriament dones.

Si bé el sector agrícola és la principal activitat de la Cooperativa, amb la comercialització de les collites de fruita seca i el subministrament de productes agrícoles, una estratègia de diversificació permet oferir als seus socis i clients des de serveis bancaris a gasolinera, passant per una aposta per les energies renovables amb l’explotació d’una planta fotovoltaica o un supermercat Charter de més de 300 m2.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA