La Conselleria edita un mapa sobre el parc cultural Valltorta-Gassulla

865
PUBLICITAT

Nota de premsa del Museu de la Valltorta

S’ha presentat el mapa del parc cultural Valltorta- Gassulla editat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en el museu de la Valltorta. Està fet a escala 1: 50.000 on es pot observar la delimitació del parc cultural, estan senyalitzats els abrics d’art rupestre visitables, els senders de gran recorregut, de xicotet recorregut i senders localts, rutes BTT, els nuclis urbans, les ermites, masos, arbres singulars, barrancs, construccions patrimonials, entre altres coses. L’objetiu és visibilitzar el parc i identificar-lo a més de ser un altre recurs més per als visitants.

La presentació va estar a càrrec de Josep Cristià Linares i Bayo, Cap de Cultura de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. A l’acte van asistir alguns dels alcaldes del parc: Juanjo Carreres, alcalde de Tírig, Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser i Mónica Nos, alcaldessa de les Coves de Vinromà.

L’únic parc cultural declarat en tot el territori valencià és el parc cultural Valltorta- Gassulla,tot i que hi ha projectats dos més, un en el massís de Caroig i l’altre en les muntanyes d’Alcant. La delimitació del parc inclous termes de 8 municipis, els que estan al voltant de la barranc de la Valltorta: Tírig, Albocàsser i Les Coves, el del barranc de la Gassulla: Ares del Maestrat i entre aquestos una part del terme de Catí i del de Benassal, Morella i Vilar de Canes. Els parcs culturals naixen al voltant de l’art rupestre, però inclou altres elements compartits com són el paisatge, la ruralitat i el patrimoni: pedra en sec, jaciments, monuments històrics,etc…

Seguit de la presentació es va continuar amb la jornada coorganitzada per AMUFOR ( associació de municipis forestals) i el museu de la Valltorta on a banda de parlar del parc cultural es va parlar dels projectes en els que treballa AMUFOR entre els quals està la compra pública d’innovació i tecnologia.