La Conselleria de Sanitat sol·licita al Ministeri que la Comunitat Valenciana passe a la fase 2 del procés de desescalada

483
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– El nombre d’altes supera ja al de casos diagnosticats per coronavirus mitjançant PCR, de manera que són ja 11.178 les persones curades a la Comunitat

– Es registra el sisè dia consecutiu sense que es produïsquen morts a la província de Castelló

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que ha sol·licitat a l’Ministeri de Sanitat la passada de la Comunitat Valenciana a la fase 2 del procés de desescalada a partir de dilluns, 1 de juny.

De la mateixa manera, ha explicat que el Racó d’Ademús, que és un territori de la Comunitat Valenciana envoltat per les províncies de Terol (Aragó) i Conca (Castella-la Manxa), podrà tenir mobilitat interprovincial amb Terol per compres i altres serveis.

Així ho ha confirmat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la consellera i es farà públic en el Butlletí Oficial de l’Estat. Aquest territori es troba actualment en la fase 2 del procés de desescalada al estar envoltat per províncies que ja es troben en aquesta fase, i, a partir d’aquest dimecres, els seus ciutadans i ciutadanes podran gaudir també d’aquesta mobilitat que els permetrà desplaçar-se a Terol per fer ús dels serveis que necessiten.

La consellera ha presentat la campanya #ConPrudencia, un espot que compta amb testimonis reals de persones que han patit la malaltia i que expliquen en primera persona la seua experiència. Al vídeo demanen prudència en aquesta fase d’avanç a la normalitat. Barceló ha incidit que “tots hem d’atendre les recomanacions de sanitat i guardar la distància social, perquè és la nostra major protecció”.

Actualització de la incidència de COVID-19

El nombre de pacients en les unitats de cures intensives per coronavirus a la Comunitat Valenciana segueix la tendència descendent.

En l’actualitat, només hi ha 29 persones que requereixen aquestes cures en tota la Comunitat, 4 menys que en l’actualització d’aquest dilluns.

Per províncies: 5 a Castelló, 15 a Alacant i 9 a la província de València.

Per la seua banda, el nombre de persones malaltes de coronavirus hospitalitzades també ha experimentat un descens respecte a l’última actualització.

En aquests moments, hi ha 211 persones ingressades, 10 menys que aquest dimarts.

Per províncies, es dóna la següent distribució: 13 a Castelló, 65 a Alacant i 133 a la província de València.

Per la seua banda, les altes a pacients amb coronavirus han augmentat un 62% des que va començar el mes de maig. S’han registrat 168 més des de l’última actualització, el que eleva a 11.178 el total de persones que s’han curat a la Comunitat.

La consellera ha destacat que, per primera vegada, les altes superen el nombre de positius per PCR. Per províncies, la distribució és la següent: 1.470 a la província de Castelló, 3.987 a la d’Alacant i 5.716 a la de València, a les quals cal sumar unes altres 5 corresponents a persones desplaçades. Suposen més de el 70% de l’total de casos positius.

Pel que fa a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dilluns s’han detectat 32 nous casos a través de PCR que eleven a 11.112 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies, aquesta és la distribució:

· 8 a Castelló. Total: 1.522

· 2 a Alacant. Total: 3.870

· 22 a València. Total: 5.715

· 5 desplaçats (no nous)

De tots els casos positius detectats, es troben actius a hores d’ara 3.005, el que suposa només el 19,2%.

Des d’aquest dilluns s’han produït 4 nous morts, el que eleva a 1.417 les persones que han mort a la Comunitat Valenciana per coronavirus: 212 a la província de Castelló, 501 a la d’Alacant i 704 a la província de València. La consellera ha destacat que és el sisè dia consecutiu sense que es registri cap mort a la província de Castelló

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.154 i el nombre total de positius en professionals a hores d’ara és de 555.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus han estat 296.293, de les quals 201.448 han estat a través de PCR i 94.845 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Per tercer dia consecutiu no es registra cap mort de residents per coronavirus. En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 77 centres (10 a la província de Castelló, 32 a la d’Alacant i 35 a la província de València).

· Residents nous positius: 2

· Personal nou amb positiu: 0

· Residents que han mort: 1

A hores d’ara, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències a la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.