La Conselleria de Justícia dona suport a Albocàsser en el seu projecte d’habilitar habitatge per a víctimes de violència de gènere

559
PUBLICITAT

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha donat el seu total suport al projecte que l’Ajuntament d’Albocàsser està emprenent per a oferir una atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i les seues filles i fills amb la finalitat de començar un nou projecte de vida en el medi rural. Aquest projecte anomenat ‘Noves Arrels’ ha sigut presentat pel consistori d’Albocàsser a la Conselleria de Justícia en una reunió mantinguda a València entre l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, la regidora d’Igualtat, Alina Covaci, i la psicòloga coordinadora del projecte pertanyent al CDR Alt Maestrat, Sandra Gil, juntament amb la mateixa Consellera i el Director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García. 

El projecte consisteix a oferir un acompanyament individualitzat per a la formació i inserció sociolaboral, accés a recursos socials i terapèutics especialitzats i accés a serveis de conciliació familiar i laboral. “La nostra consciència ens obliga a prendre part i lluitar contra una de les xacres més importants de la nostra societat. Amb el suport de la Conselleria de Justícia continuarem treballant perquè Albocàsser siga un salvavides contra la violència de gènere”, ha expressat Isabel Albalat després dels resultats positius de la reunió.

El pròxim pas a prendre per l’equip de govern d’Albocàsser és reunir-se amb l’Institut de la Dona, dependent de la Conselleria de Benestar Social i d’Igualtat. De fet, Albalat ja va posar damunt de la taula aquest projecte en la reunió mantinguda a Albocàsser juntament amb parts del Consell per motiu del Seminari de Govern-Estiu 2021 celebrat en Sant Pau d’Albocàsser. L’objectiu que manté el consistori és recaptar tot el suport possible des dels òrgans autonòmics i encarar el projecte amb garanties per a entrar en els pressupostos del 2023.

Un dels possibles emplaçaments per a l’allotjament de les famílies és el Mas de Brusca, propietat de l’Ajuntament, que compta amb dos habitatges amb capacitat per a 16 persones. No obstant això, l’ampliació d’habitatge social que vol emprendre el consistori per a garantir llars a les persones més vulnerables repercuteix sobre aquest projecte en la mesura en què es podria traslladar la ubicació de tot el projecte a pisos i cases ara buides. Per a això, Albalat i el seu equip ja pensen a reunir-se amb la Conselleria d’Habitatge per a estudiar la viabilitat del projecte.