La Conselleria d’Agricultura llança un estudi per a conèixer la gestió de l’alimentació en les llars durant la crisi sanitària de la COVID-19

545
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– Està impulsat per professionals del sector pertanyents a universitats, centres d’investigació I administracions, tant d’Espanya com d’altres països

– Amb aquesta iniciativa comença la ‘Xarxa per al coneixement i prevenció de les pèrdues i el desaprofitament alimentari: Xarxa sense desaprofitament’

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha posat en marxa un estudi per a conèixer detalls sobre la gestió alimentària en les llars de la Comunitat Valenciana, durant la crisi sanitària de la COVID-19.

Concretament, es tracta d’un qüestionari que es pot descarregar en el següent link: consultar ací. Completar l’enquesta requereix uns deu minuts i totes les respostes s’analitzen de manera anònima i amb una finalitat exclusivament acadèmica. Els resultats serviran per a impulsar inciatives que redunden en una millora de la gestió dels aliments en la llar.

Aquest sondeig està impulsat per professionals del sector agroalimentari pertanyents a universitats, centres d’investigació i administracions, tant d’Espanya com d’altres països, com Portugal, Alemanya o l’Equador.

Amb el desenvolupament d’aquesta iniciativa, també s’iniciarà el funcionament de la ‘Xarxa per al coneixement i la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari: Xarxa sense Desaprofitament’, que sorgeix amb l’objectiu de posar en contacte i fomentar el debat entre persones i institucions que poden aportar coneixement per a saber com reduir i prevenir el desaprofitament alimentari.

En aquest sentit, la Generalitat té està compromesa per a abordar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i reduir el malbaratament alimentari.

Seguint aquestes pautes, fa un any es va presentar el ‘Pla contra el desaprofitament alimentari en la Comunitat Valenciana” (Bon Profit), impulsat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i que està coordinat per la Direcció General de Política Agrària Comuna.

Per a donar compliment als objectius inicials d’aquest Pla, es compta amb la implicació directa de l’Institut Valencià de Recerques Agrícoles (IVIA), des del qual es coordinen les principals activitats,

En concret, s’estan realitzant estudis que inclouen la determinació de les pèrdues de collita en el camp o la quantificació del menjar que es malgasta en els menjadors escolars de la Comunitat Valenciana.