La Conlloga-Muixeranga de Castelló actuarà el dissabte vinent 30 de juliol a les 20.00 hores a Villores, dins dels actes de l’Aplec dels Ports 2016. Per a aquesta ocasió la Conlloga reunirà a més de cent muixeranguers i muixerangueres, entre adults i xiquets, i catorze músics. Així mateix, com ve sent habitual a l’Aplec dels Ports, la Conlloga compartirà plaça amb la Muixeranga de Vinaròs, el que farà que siga una gran diada muixeranguera, en la que esperen siga la millor actuació de la temporada.

Aquesta actuació tanca una temporada espectacular per a la Conlloga, en la que s’ha assolit la primera figura de cinc alçades, l’Alta Clàssica, que s’ha construït fins ara en dues ocasions, la primera en la I Trobada de Muixerangues de Castelló a les Festes de la Magdalena.

Conlloga Muixeranga 2

Entre els molts moments que aquesta temporada deixarà per a la historia de la Conlloga es volen destacar, per la seua significació, la participació en les celebracions del 9 d’Octubre a Castelló, amb una torreta desplegada a la Plaça Major mentre sonava la Muixeranga a càrrec de la Banda Municipal i la Colla de Dolçainers I Tabaleters de la ciutat, la participació en el concert Homenatge a València celebrat a la Plaça de Bous del Cap i Casal amb la resta de muixerangues del País, on van tornar a repetir l’Alta Clàssica, l´actuació a les Festes de Santa Quitèria d’Almassora on es va executar una figura neta totalment elevada per dones (el remat de l’Alta Clàssica de quatre altures) dins de l’església de la Nativitat i la presencia a la Diada Muixeranguera d’Alacant a les Festes de Fogueres de Sant Joan.També cal fer menció a les actuacions a les Festes de Sant Vicent de Borriol, a la Trobada de Muixerangues de Sueca i l’Aplec del Sènia.

Conlloga Muixeranga 3

Enric Sorribes, President de la Conlloga, destaca que “això és fruit del treball, la constància dels assajos i la tasca de l’equip tècnic, encapçalada pels caps de colla Àlex Blanch i Natxo Olucha, però sobretot del bon rotllo i la complicitat dels muixeranguers i muixerangueres”. Sorribes també destaca el creixement social de la Conlloga en els últims mesos que espera que continue la propera temporada ja que es fonamental per a seguir assolint nous reptes, destacant que es tracta d’una entitat formada per persones d’orígens, edat, sexe i condició física diversa “on tothom és benvingut”.

Conlloga Muixeranga 4

Aquesta serà la tercera vegada que actua la Conlloga Muixeranga de Castelló a l’Aplec dels Ports. La de l’any passat a Cinctorres va ser la seua millor actuació fins aleshores i enguany es vol, almenys, igualar-la, i, si es pot superar-la.