La Confraria de Llauradors organtiza la festa de Sant Antoni a Morella amb el manteniment de tots els actes de la festa

353
Raúl Franz i Amadeu Bordàs presenten Sant Antoni
Raúl Franz i Amadeu Bordàs presenten Sant Antoni

-Nota de premsa-

Morella ja està preparada per viure les seves festes de Sant Antoni. Des d’aquest divendres i fins diumenge, tindrà lloc la celebració de la festa per excel·lència de l’hivern, que mantindrà l’organització d’actes dels últims anys. En la present edició, serà la Confraria dels Llauradors qui organitze la festivitat, en no existir la figura del majoral. En la jornada d’avui, el regidor de festes, Amadeu Bordàs, i el president d’aquest col·lectiu, Raúl Franz, presenten aquesta edició de Sant Antoni.

L’edil morellà ha agraït el treball que ha realitzat la Confraria per a organitzar les activitats, més encara en no haver majorals, i ha animat els veïns perquè gaudisquen i participen en aquesta festa. Bordàs afirmava que “la festa de Sant Antoni destaca per conservar i posar en valor molts elements de la tradició popular d’aquesta zona i és la gran celebració de l’hivern”. Per la seva banda, Raúl Franz ha fet una crida a la participació i, també ha agraït l’ajuda que el col·lectiu ha rebut d’un gran nombre de veïns per organitzar les activitats. Cal recordar que per tenir tot a punt per aquest cap de setmana, la Confraria ha realitzat un gran treball en les últimes setmanes. Per això, des de l’organització també s’incideix en sol·licitar la col·laboració en forma de majorals per als propers anys. Aquest fet és molt important, ja que els anys en què hi ha aquesta figura s’amplien les activitats i la participació.

Cal recordar que l’esquema dels actes de Sant Antoni es va modificar fa dos anys, quan van ser majorals els Gaiteros de Morella. Així, es va avançar la representació de la Vida del Sant i de la cremà de la Barraca de divendres, per fer el sopar a les brases quan conclogués. A més, es va introduir la figura dels “Diables de la Massa” i la Cucafera. El resultat va ser un èxit i, per això, des d’aleshores es manté aquest esquema. A més, durant la matinada de divendres a dissabte tenen lloc les “Albaes ” i la “Estudiantina”. Per al dissabte, queda la despertà dels Gaiteros, els actes religiosos i solemnes al matí i la divertida representació del contrabando, la “agostera”, el “Mondongo” i la sembrà.

En la jornada de demà, la Brigada municipal muntarà la infraestructura necessària per a la realització dels diferents actes.

PROGRAMA D’ACTES
DIVENDRES 17
19:30 h. Retreta, a càrrec dels Gaiteros de Morella
20:00 h. Pujada dels Diables de la Maça i la Cucafera, des de la Confraria fins a la Plaça de l’Església
20:15 h. Representació de la Vida del Sant
21:00 h. Santantonà i cremà de la Barraca. Després es podrà torrar carn a la barraca

DISSABTE 18
00:00 h. Estudiantina fins a la Confraria i degustació de “panoli”
02:00 h. Tradicionals “Albaes”
10:00 h. Diana a càrrec dels Gaiteros de Morella
10:30 h. Pujada del Sant a la Basílica Arxiprestal. A continuació processó
11:00 h. Missa Solemne
12:00 h. Baixada del Sant i repartiment del “panoli”
16:00 h. Representació de la Sembra, el contrabando, la agostera i el Mondongo
DIUMENGE 19
12:00 h. Missa en honor dels confrares difunts
Morella, 15 de gener  de 2014