La Comunitat Valenciana és Turisme
La Comunitat Valenciana és Turisme

La Comunitat Valenciana lidera el rànquing nacional en nombre de distincions ‘Compromís Qualitat Turística’ amb un total de 844 serveis turístics distingits, que representen quasi el 15% dels concedits a nivell internacional.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “així ho ha corroborat la Secretaria d’Estat de Turisme durant l’últim Comitè de Distinció del Sicted, celebrat recentment” i ha destacat que “el bon acolliment del projecte que impulsa la Generalitat a través de l’Agència Valenciana del Turisme i els resultats obtinguts en 2017 demostren que es tracta d’una iniciativa molt bé acollida pels 24 destinacions que participen en ella”.

Així, i atenent a les distincions per províncies, destaca la província d’Alacant, amb 415 serveis turístics distingits, representant el 49,17% de total de distincions autonòmiques, atès que és la que més destinacions turístiques estan implantant el Sicted a la Comunitat Valenciana (10 destinacions).

La província de València compta amb 6 destinacions participant i que els seus 288 distingits representen el 34,12% de la Comunitat, sent també la capital la que més guardons ostenta (96). Per la seua banda, la província de Castelló amb 8 destinacions adherides al Sicted representa el 19,79% en nombre de distincions amb un total de 141.

Projecte Sicted
El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (Sicted) és una metodologia dirigia a la millora contínua en la prestació de serveis turístics que impulsen conjuntament la Secretaria d’Estat de Turisme i les comunitats autònomes mitjançant la signatura de convenis de col·laboració per a implantar diferents serveis turístics.