La comunitat educativa d’Albocàsser es reuneix per a iniciar el projecte del nou CEIPSO

489
PUBLICITAT

Els diferents agents socials que formen el Consell Municipal Escolar, i alhora la comunitat educativa d’Albocàsser, s’han reunit aquest matí per a reconduir les bases del projecte del nou CEIPSO, un centre escolar que aglutinarà a Albocàsser l’educació infantil, primària i secundària obligatòria. La Conselleria d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana va destinar, amb el Pla Edificant, 6’5 milions d’euros per a tal projecte. No obstant això, el consistori està treballant per a encarregar-se personalment de les gestions pertinents que agiliten els terminis i tràmits per a fer realitat el centre.

Per tant, l’objectiu de la reunió mantinguda era escoltar les aportacions i idees dels representants de l’AMPA, col·legi, institut i presó d’Albocàsser per a crear i aprovar una sol·licitud que demane la transferència de poders des de la Conselleria a l’hora de gestionar la construcció del CEIPSO. La bona acollida de la idea permet al consistori redactar una memòria que primer passarà per plenari municipal i posteriorment s’entregarà a la Generalitat. Si des de València es dóna el vistiplau, l’Ajuntament d’Albocàsser gestionarà els processos de creació del centre escolar i s’iniciaran els tràmits per a la licitació de la redacció del projecte, que podria estar preparada per a finals d’aquest mateix any.

El nou centre escolar es construirà al mateix lloc que l’actual, perquè té els metres necessaris per a donar cabuda al projecte. En tot cas, els terminis de construcció vindran determinats per la possibilitat d’obtenció de fons europeus que acceleren els processos. L’estimació prevista per a iniciar les obres es manté per a inicis del 2023, mentre que la inauguració del centre es fixa per al curs escolar 2024/2025.