La comarca d’Alt Maestrat i Els Ports s’incorpora a la plataforma Vine a viure a un poble gràcies a la campanya “Per mil anys més”

139
PUBLICITAT

• Un total de 22 municipis de Castelló passen a formar part d’aquesta plataforma on mostren el seu potencial per a atraure a nova població als entorns rurals

• Així mateix, l’ajuntament d’Ares del Maestrat ha rebut un premi per valor de 20.000 euros per a eliminar definitivament les humitats estructurals que pateix

“És el moment de començar a parlar de l’Espanya de les Possibilitats i deixar arrere el negativisme de l’Espanya buidada” així ho creu el creador de la plataforma digital www.venteaviviraunpueblo.com Ramón Pradera, qui ha presentat juntament amb el director per a la Comunitat Valenciana de l’empresa Murprotec, Valentín Ballesteros, la campanya nacional “Per Mil anys Més” que busca atraure a nova població als entorns rurals, així com impulsar-los econòmicament i ajudar al manteniment i a la rehabilitació dels seus edificis.

La comarca triada per a participar en aquest ambiciós projecte pensat per a ajudar a la sostenibilitat dels pobles ha sigut La Comarca d’Alt Maestrat i Els Ports. Representants dels municipis han acudit al Sala de plens de l’Ajuntament de Torre d’en Besora per a veure la vídeo-fitxa de presentació de la regió que s’emetrà en la plataforma https://venteaviviraunpueblo.com/pueblo/alto-maestrazgo-y-els-ports/
Aquest esdeveniment també ha servit per a conéixer quin projecte de la comarca ha sigut premiat amb un tractament definitiu per a eliminar les humitats estructurals d’una edificació simbòlica (valorat en 20.000 euros).

El director de la Comunitat Valenciana de Murprotec, Valentín Ballesteros, ha sigut l’encarregat d’anunciar que el jurat ha triat l’ajuntament d’Ares del Maestrat com a candidatura guanyadora per a eliminar les humitats de manera definitiva. Ballesteros ha assenyalat que “Per a Murprotec és molt interessant col·laborar en aquest projecte perquè entenem que és molt important posar en valor i donar visibilitat a aquests entorns rurals. Murprotec pot aportar el seu granet d’arena ajudant al fet que les persones que viuen als pobles visquen en condicions més salubres en mantindre els seus edificis en bon estat. Agraïm a tots els ajuntaments que han col·laborat i valorem l’esforç que posen a mantindre en bon estat els seus edificis”.

El premi va ser rebut per l’alcalde d’Ares del Maestrat, Sr. José Luís Marqués Cerero qui va agrair el premi perquè “Per a un poble de 160 habitants un premi com aquest és de gran ajuda”.

Una estupenda mostra del potencial de la comarca

La comarca ha sigut també premiada amb la seua presència en la plataforma Vine a Viure a un Poble, finançada per la companyia Murprotec i la seua àrea de protecció del patrimoni arquitectònic. A la comarca s’ha realitzat una vídeo-fitxa extensa i detallada en la qual es mostra tot el potencial que ofereixen aquests pobles a qui decidisca instal·lar-se en ells: des de la connectivitat, transports, preu de l’habitatge, centres sanitaris, col·legis o instal·lacions esportives fins a bancs, caixers, biblioteques, farmàcies, centres socials, supermercats o residències per a majors. Sense oblidar el seu destacat patrimoni històric i cultural, així com l’espectacular atractiu que té la seua oferta paisatgística i de naturalesa.

El Gerent del Grup d’Acció Local Altmaesports, Jose Antonio Cruz Ferrer va voler agrair tant a Vine a Viure a un Poble com a Murprotec aquesta interessant iniciativa “Qualsevol iniciativa per a revertir la despoblació és agraïda, en aquest cas donem les gràcies a Vine A Viure A Un Poble per l’acció i les eines que posen a la nostra disposició i a Murprotec pel seu regal”.

El creador d’aquesta plataforma, Ramón Pradera, que porta tres anys en funcionament i compta amb més de 400 pobles de tota Espanya va explicar que “és el moment de donar visibilitat als pobles, que la gent de la ciutat entenga que un projecte personal o professional es pot desenvolupar amb totes les garanties d’èxit en aquests meravellosos llocs, al que cal sumar l’excel·lent qualitat de vida de la qual es gaudeix i de l’important estalvi econòmic enfront d’una ciutat que trobaran ací”. La plataforma a més ofereix a tots els veïns i empreses de la comarca la possibilitat de publicar anuncis gratuïts d’habitatge, treballs o traspassos que tenen àmplia difusió a nivell nacional. Cal destacar també la formació en línia gratuïta que ofereix perquè els usuaris troben teletreballs, així com el seu market plau per a donar difusió als productes i serveis de cada poble