La ciutat de Lesera recupera tota la seva esplendor iberoromana

366
– Forcall recrea el seu passat iberoromà a la ciutat romana més important de les comarques de Castelló i la més rellevant entre Tortosa i Sagunt

Forcall torna a capbussar-se avui en l’època iberoromana amb la segona jornada d’una fira que enguany compta amb més activitats que mai. La Fira Iberoromana va començar ahir amb la inauguració de la IX Ludil Leserensis on els visitants van poder trobar estàtues de marbre, Déus, la història de Lesera, el ball de la Medusa i la participació del grup de bombos de la localitat. Els més menuts van gaudir del campament 19militar, els tallers familiars de construcció de blocs de fang, tir i construcció de fones, i elaboració tèxtil. Tampoc va faltar la recreació d’una batalla, la reproducció d’un documental o un sopar de ciutadans a la Plaça Major, convertida per a l’ocasió en un gran fòrum romà.

El dia d’avui comença amb la visita guiada i recreada a la ciutat de Lesera, a càrrec de Mònica Segura i els grups recreacionistas. La ciutat romana, considerada la més important de les comarques de Castelló i també la més rellevant entre Tortosa i Sagunt, recupera tota la seva esplendor per a l’ocasió. Els visitants també podran gaudir de tallers variats com el de fer pa o el de ‘soft combat’ per a xiquets. La sensualitat de les muses, la presentació del llibre “Archienemigos de Roma” de Gabriel Castelló, recreació de la cuina de l’època, la Nimfa de les flors i de l’aigua, contes romans, gladiadors i batalles, seran alguns dels actes d’avui diumenge.