La ciutat de Lesera recupera tota la seua esplendor iberorromà a Forcall

1078
PUBLICITAT

– Forcall recrea el seu passat iber-romà a la ciutat romana més important de les comarques de Castelló i la més rellevant entre Tortosa i Sagunt

Forcall va tornar a submergir-se durant dos dies en l’època Ibero-Romana amb una fira que aquest any comptava amb més activitats que mai. La Fira Íbero-Romana va començar dissabte amb la inauguració de la IX Ludil Leserensis on els visitants van poder trobar estàtues de marbre, Déus, la història de Lesera, el ball de la Medusa i la participació del grup de bombos de la localitat. Els més menuts van gaudir del campament militar, els tallers familiars de construcció de blocs de fang, tir i construcció d’hondes, i elaboració tèxtil. Tampoc va faltar la recreació d’una batalla, la reproducció d’un documental o un sopar de ciutadans a la Plaça Major, convertida en un gran fòrum romà per a l’ocasió.

La jornada de diumenge es va iniciar amb amb la visita guiada i recreada a la ciutat de Lesera, a càrrec de Mónica Segura i els grups recreacionistes. La ciutat romana, considerada la més important de les comarques de Castelló i també la més rellevant entre Tortosa i Sagunt, recupera tota la seva esplendor per a l’ocasió. Els visitants també van poder gaudir de tallers variats com el de fer pa o el de ‘soft combat’ per a xiquets. La sensualitat de les muses, la presentació del llibre “Archienemigos de Roma” de Gabriel Castelló, recreació de la cuina de l’època, la Nimfa de les flors i de l’aigua, contes romans, gladiadors i batalles, van ser alguns dels actes d’avui diumenge.

1-IMG_3503 2-IMG_3505 3-IMG_3514 4-IMG_3555

6-IMG_3607

8-IMG_3616 9-IMG_3684