La carxofa i la trufa es fusionen per a promoure la gastronomia de Benicarló i Morella

601
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La fusió gastronòmica de la carxofa de Benicarló i la trufa de Morella ha estat la protagonista del showcooking que, just a la vora de la mar, han preparat els xefs Avelino Ramón, del Restaurant Daluan de Morella, que acaba de renovar el Sol de la Guia Repsol, i Carlos Miralles Vericat, del Restaurant Mar Blava de Benicarló.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president de Restauració Benicarló, Iván Alemán, i el president de l’Associació d’Empresaris de Morella i Comarca (ASETMICO), Javi Tena, a més de la regidora de Turisme, Isabel Cardona, i la regidora d’Agricultura, Inma Díaz.

Tant l’alcaldessa de Benicarló com l’alcalde de Morella han lloat la iniciativa de fusionar els dos ingredients, que coincideixen en temporada, i han insistit en la importància d’unir sinergies. Xaro Miralles ha dit que “aquesta trobada demostra l’excel·lència dels productes que tenim al nostre territori, tant a la comarca com a tota la província de Castelló, i confirma que combinant dos productes de tanta qualitat, la gastronomia guanya”.

Per la seua banda, Rhamsés Ripollés ha assegurat que “la voluntat de col·laboració entre els dos municipis serveix per a posar en valor els productes que més i millor ens identifiquen” i ha volgut destacar “el treball dels nostres restauradors i restauradores, sense oblidar el dels treballadors del sector primari que són els qui ens proporcionen aquests ingredients de tanta qualitat”.

Miralles i Ripollés han posat èmfasi en la potencialitat que suposa el turisme gastronòmic per a Benicarló i Morella.

Comunió perfecta
Les dos propostes d’Avelino Ramón i Carlos Miralles Vericat per al showcooking d’avui han demostrat que la carxofa de Benicarló i la trufa dels Ports són dos ingredients que combinen a la perfecció i que es potencien mútuament.

Carlos ha elaborat una carxofa torrada a la brasa amb rovell d’ou curat amb soja, papada cuinada a baixa temperatura i trufa de Morella. Mentre que Avelino, ha presentat una amanida de carxofa amb tòfona i formatges de la comarca i olives, utilitzant la tècnica del trampantojo aplicada a la cuina.

Aquesta fusió de carxofa i trufa es produeix just en la recta final de la XXIX Festa de la Carxofa, que finalitzarà demà amb el Concurs de Cuina de la Carxofa organitzat pel Centre Integrat Públic de Formació Professional.

També es tracta de les últimes setmanes de les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports, les quals acabaran el 13 de març. Aquestes compten amb menús especials en nou restaurants de la ciutat.

Finalment, Rhamsés ha explicat que “esperem que en les pròximes edicions,  activitats com els showcookings i degustacions tornen a la programació de les jornades de la trufa en la pròxima edició”.