La carrasca més emblemàtica de Culla ha sofert les conseqüències de ‘Filomena’

856
Brigada del CIEF
PUBLICITAT

La brigada del Centre per la Investigació i l’Experimentació Forestal de la Generalitat ha estat l’encarregada de pal·liar els danys

La borrasca ‘Filomena’ ha assetjat l’entorn natural de totes les zones on ha estat present. La carrasca, Quercus ilex, de Culla, un dels arbres més emblemàtics del Catàleg d’Arbres Monumentals i Singulars del territori valencià ha sofert diversos desperfectes.

La Brigada de Patrimoni Arbori del Centre per la Investigació i l’Experimentació Forestal de la Generalitat (CIEF) ha estat, durant dos dies, tenint cura de l’arbre de Culla. El responsable de comunicació del CIEF, Pau Pertegaz, ha afirmat que a hores d’ara els danys s’han minimitzat al màxim. «Per sort ‘Filomena’ tan sols va trencar algunes branques i la Brigada no ha hagut de fer cap acció més», ha explicat Pertegaz. 

Paral·lelament, el CIEF continua realitzant altres tasques en la zona, com la recopilació de dades per al Banc de Llavors Forestals. Les persones que conformen aquest grup s’encarreguen d’elaborar fitxes de germinació de les espècies amb els mètodes de neteja i conservació, caracterització, protocols de germinació, capacitat germinativa, distribució pel territori valencià i localització de les fonts llavoreres.

Una de les recopil·lacions del Banc de Llavors del CIEF. Font: CIEF