La brigada de la Taula del Sénia realitza treballs de neteja forestal a Morella

509
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

 La brigada de la mancomunitat de la Taula del Sénia treballa durant unes setmanes a Morella. Així, la setmana passada van realitzar treballs de neteja forestal al Castell de Morella i al cementeri i aquesta actuen a la Fàbrica Giner. Aquesta brigada consta de 10 alumnes a més d’una professora i la directora, els quals treballen en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, ja que es tracta d’un taller LABORA de la Generalitat Valenciana. Com que és un taller de formació, fan  treballs pràctics i un dia a la setmana es dedica a la part teòrica.

Cal recordar que la mancomunitat de la Taula del Sénia agrupa a 27 pobles d’Aragó, Catalunya i la Comunitat Valenciana. Es tracta dels pobles veïns al voltant del riu Sénia, que pertanyen a tres comunitats autònomes diferents, però amb moltes característiques històriques, geogràfiques i culturals en comú. La mancomunitat té l’objectiu de treballar units per a la millora d’aquest territori i les condicions de vida dels seus habitants.

El regidor de Desenvolupament Rural, Medi Ambient, Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “la brigada de la Taula del Sénia realitza treballs de neteja forestal i recolza la resta de brigades que treballen en altres zones i accessos a Morella” i ha afegit que “van començar la setmana passada al Castell i al cementeri i aquesta estan a la Fàbrica Giner”. L’edil ha explicat que “els treballs al castell es realitzaven des de primera hora fins que obria el monument a les visites, i llavors es desplaçaven fins al cementeri”. Finalment, Joel ha comentat que “aquestos treballs són molt importants per al manteniment de les diferents instal·lacions, així com ajuden a la prevenció d’incendis en els mesos de calor que s’aproximen”.

Cal explicar que durant aquestes setmanes la brigada EMERGE també realitza treballs de neteja forestals en els accessos de Morella. La setmana passada van portar a terme tasques de neteja en la part baixa de la costa de Sant Vicent a l’Hostal Nou.